ΥΠΟΙΚ: Έσοδα 2,95 δισ. από τα έντοκα γραμμάτια

Ποσό 2,95 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο σε δύο δημοπρασίες εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, από τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,70% αμετάβλητο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας.

Το ύψος των προσφορών που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν 1,30 φορές το δημοπρατούμενο ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ.

Από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας αντλήθηκαν 1,65 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,97% αμετάβλητο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας. Το προσφερόμενο ποσό υπερκάλυψε 1,30 φορές το δημοπρατούμενο ποσό των 1,25 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤτΕ: Αυξήθηκαν 1,04 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούνιο

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,04 δισ. ευρώ στα 122,74 δισ., που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003. Τον Μάιο οι καταθέσεις είχαν αυξηθεί στα 121,7 δισ. ευρώ.   Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Ιούνιο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *