“Φέσι” 75 εκ. στους φαρμακοποιούς από το… 2010

Της Γιάννας Μάζη

Προσφεύγουν από Δευτέρα εκ νέου στην δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για χρέη 75 εκατ. ευρώ από το 2010 από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυξήθηκαν και οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. «Για όλα αυτά τα χρέη ήδη έχουμε καταβάλει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος» δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να εξοφληθούμε και να καταλογιστούν ευθύνες για αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε ότι έχουν χαθεί τα απαιτούμενα έγγραφα (συνταγές και αποδείξεις) και ότι οι υπηρεσίες δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις για το ποσό των χρεών προς τις επιχειρήσεις τους γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή τους. Όσον αφορά στην διαδικασία για να πάρουν όσα τους οφείλονται τόνισε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ρίχνει το μπαλάκι στο Υγείας και αντίστοιχα το Υπουργείο Υγείας στο Οικονομικών».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι «Κακοπληρωτές» του Δημοσίου τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία. Οι φαρμακοποιοί με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν για πολλοστή φορά ότι “η πολιτεία δεν τηρεί τα όσα εξαγγέλλει, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σφίγγει ακόμη περισσότερο την θηλιά σε έναν κλάδο όπως είναι ο φαρμακευτικός, στερώντας του την ρευστότητα”.

Αυτή η ανάλγητη στάση θυμίζει τη σοφή ρήση «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Είναι απαράδεκτο και υποτιμά τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών και των φαρμακοποιών που αναζητούν με κάθε τρόπο ρευστότητα, να ανακοινώνεται από τις κυβερνητικές πηγές πλεόνασμα 820.000.000 ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εισαγγελέας για Siemens: Στα 69 εκατ. ευρώ η ζημία για το δημόσιο

Ανάλυση ως προς τον τρόπο που η Siemens προχωρούσε στον καταμερισμό των «δώρων», ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά, κατά την αγόρευσή της για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού. Η εισαγγελική λειτουργός επί περιπου τρεις ώρες αναφέρθηκε στον[…]

Περισσότερα »

Ελλάδα και Κύπρος στη κορυφή της λίστας με τις καλύτερες παραλίες στην ΕΕ

Η Ευρώπη δεν έχει μόνο πανέμορφες παραλίες αλλά και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που επικαλείται το Ευρωκοινοβούλιο, το 96% αυτών πληρούν τουλάχιστον τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ασφάλεια του νερού. Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις χώρες με άριστη ποιότητα παράκτιων υδάτων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *