“Φέσι” 75 εκ. στους φαρμακοποιούς από το… 2010

Της Γιάννας Μάζη

Προσφεύγουν από Δευτέρα εκ νέου στην δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για χρέη 75 εκατ. ευρώ από το 2010 από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυξήθηκαν και οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. «Για όλα αυτά τα χρέη ήδη έχουμε καταβάλει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος» δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να εξοφληθούμε και να καταλογιστούν ευθύνες για αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Θεοδοσιάδης υποστήριξε ότι έχουν χαθεί τα απαιτούμενα έγγραφα (συνταγές και αποδείξεις) και ότι οι υπηρεσίες δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις για το ποσό των χρεών προς τις επιχειρήσεις τους γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή τους. Όσον αφορά στην διαδικασία για να πάρουν όσα τους οφείλονται τόνισε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ρίχνει το μπαλάκι στο Υγείας και αντίστοιχα το Υπουργείο Υγείας στο Οικονομικών».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο οι «Κακοπληρωτές» του Δημοσίου τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία. Οι φαρμακοποιοί με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν για πολλοστή φορά ότι “η πολιτεία δεν τηρεί τα όσα εξαγγέλλει, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σφίγγει ακόμη περισσότερο την θηλιά σε έναν κλάδο όπως είναι ο φαρμακευτικός, στερώντας του την ρευστότητα”.

Αυτή η ανάλγητη στάση θυμίζει τη σοφή ρήση «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Είναι απαράδεκτο και υποτιμά τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών και των φαρμακοποιών που αναζητούν με κάθε τρόπο ρευστότητα, να ανακοινώνεται από τις κυβερνητικές πηγές πλεόνασμα 820.000.000 ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Οκτωβρίου 1904: Ο ηρωικός θάνατος του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά

Eπιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος… Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Οι ρίζες της οικογένειας ήταν στην Πογδόριανη (σημερινή Παηδονιά Ιωαννίνων). Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του[…]

Περισσότερα »

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Δυτ. Ελλάδα – Σε επιφυλακή στον Έβρο

Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές από χθες Παρασκευή, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να εξασθενήσουν απόψε. Οι καταρρακτώδεις βροχές στους Παξούς μετέτρεψαν σε ορμητικούς χείμαρρους

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *