Φορολογικές δηλώσεις τον Μάιο… η πληρωμή σε 7 δόσεις

Νέο σχέδιο για τις φορολογικές δηλώσεις υπέβαλε το ΥΠΟΙΚ και περιμένει την έγκριση των δανειστών για να προχωρήσει. Στόχος να δοθεί περισσότερος χρόνος για πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς.

Τα «προαπαιτούμενα».

Εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε επτά μηνιαίες δόσεις, προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της τρόικας.
Όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαϊου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται επίσης στα τέλη Μαϊου.
Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε (στον Ant1) ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει προταθεί στους δανειστές και για το οποίο αναμένεται η απάντησή τους.
Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για την ακύρωση των τεκμηρίων, προκειμένου για φορολογούμενους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκκρεμεί παράλληλα η ψήφιση διάταξης σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι διατάξεις αυτές αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή «ίσως και εντός της εβδομάδας».
Όσον αφορά στο νέο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η εξόφλησή του κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρνητικό κλίμα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο X.A.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (14/8), με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 673,93 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,85%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 28,349 εκατ.[…]

Περισσότερα »

Παπαδημητρίου: Οι έξι λόγοι για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και στο ξεκίνημα μιας ζωντανής περιόδου για την οικονομία της. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, με αποτέλεσμα την πτώση των ομολόγων και την ανάληψη μεγάλων επενδυτικών έργων από την επενδυτική κοινότητα». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *