Φωτογραφίες από Drones δείχνουν την αστική δόμηση του Hong Kong

O Andy Yeung, μας δείχνει πόσο πυκνοκατοικημένη πόλη είναι το Hong Kong τραβώντας φωτογραφίες με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone. Αν και οι φωτογραφίες της σειράς «Urban Jungle» του Yeung είναι παρόμοια σε θέμα, με σειρά φωτογραφιών του Γερμανού φωτογράφου Michael Wolf με τίτλο «Architecture of density», η προοπτική είναι διαφορετική.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις. Λόγω των ιστορικών, πολιτικών και γεωγραφικών περιορισμών, οι 7 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης συγκεντρώνονται στο 23,7% της έκτασης του Χονγκ Κονγκ, του οποίου η πραγματική διαθέσιμη γης για στέγαση είναι 6,8%. Πολλοί κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ζουν κυριολεκτικά σαν τα σκυλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Τεχνόπολη το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας

Από τις 17 έως τις 22 Mαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που γίνεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα σε προσκαλεί να εξερευνήσεις τις επιστήμες που σε περιβάλλουν. Στόχος του είναι να αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς και να επικοινωνήσει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *