Χάος στη Γερμανία από την απεργία των σιδηροδρομικών

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της χώρας με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του πλανήτη ενώ σημαντικές κρίνονται και οι απώλειες για την οικονομία καθώς η πλειοψηφία των εξαγόμενων προϊόντων μεταφέρεται με τρένα, μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA, Παντελής Βαλασόπουλος. 

Η απεργία ξεκίνησε χθες από τα φορτηγά, επεκτάθηκε σήμερα τα επιβατικά τρένα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους δρόμους σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων που έφθαναν και τα 100 χιλιόμετρα. Τα ποδήλατα είναι από σήμερα το πρώτο εναλλακτικό μέσο κυκλοφορίας. Από την μεριά της, η εταιρεία σιδηροδρόμων καταφεύγει στη δικαιοσύνη, αφού το συνδικάτο απέρριψε την πρότασή της να υπάρξει μεσολάβηση για συνομιλίες.

Τα αιτήματα του συνδικάτου αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών. Η πλειοψηφία του κόσμου δηλώνει εξαγριωμένη με τους απεργούς με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του συνδικάτου να ζητήσει το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομική προστασία.

πηγή: www.megatv.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη- μαμούθ στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κακουργηματικές διώξεις για απάτη ύψους 25 δισ. ευρώ στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εμπλεκόμενους Έλληνες υπαλλήλους της Κομισιόν άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπόθεση φέρεται ότι «στήθηκε» πάνω στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα. Στη[…]

Περισσότερα »

ΔΝΤ: H ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας συνεχίζεται

Με αργούς ρυθμούς εξελίσσεται η εξυγίανση των ισολογισμών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Κύπρο, και το χρέος παραμένει πολύ μεγάλο, επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στο πλαίσιο της αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο – και ζητά τη λήψη μέτρων. Όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *