Χάος στη Γερμανία από την απεργία των σιδηροδρομικών

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της χώρας με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του πλανήτη ενώ σημαντικές κρίνονται και οι απώλειες για την οικονομία καθώς η πλειοψηφία των εξαγόμενων προϊόντων μεταφέρεται με τρένα, μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA, Παντελής Βαλασόπουλος. 

Η απεργία ξεκίνησε χθες από τα φορτηγά, επεκτάθηκε σήμερα τα επιβατικά τρένα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους δρόμους σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων που έφθαναν και τα 100 χιλιόμετρα. Τα ποδήλατα είναι από σήμερα το πρώτο εναλλακτικό μέσο κυκλοφορίας. Από την μεριά της, η εταιρεία σιδηροδρόμων καταφεύγει στη δικαιοσύνη, αφού το συνδικάτο απέρριψε την πρότασή της να υπάρξει μεσολάβηση για συνομιλίες.

Τα αιτήματα του συνδικάτου αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών. Η πλειοψηφία του κόσμου δηλώνει εξαγριωμένη με τους απεργούς με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του συνδικάτου να ζητήσει το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομική προστασία.

πηγή: www.megatv.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε υπέρμετρη αισιοδοξία για την άρση των κυρώσεων

Το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στο θέμα της Κριμαίας ή της Ουκρανίας, με αντάλλαγμα την άρση των αμερικανικών κυρώσεων. Αυτή ήταν στην ουσία η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της νέας μόνιμης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *