Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαμηλοί τόνοι και έμφαση στο πολιτικό μήνυμα της ευρωκάλπης

0 σχόλια ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι απανωτές συσκέψεις στη Συγγρού το βράδυ της Κυριακής και χθες από το πρωί στο Μαξίμου οδηγούν σε δύο συμπεράσματα. Πρώτον ότι θα κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα. «Απαγορεύονται διά ροπάλου όχι μόνο οι πανηγυρισμοί που αυτό είναι αυτονόητο, αλλά ακόμη και οι αναφορές σε θετικό αποτέλεσμα», έλεγε χθες το απόγευμα στέλεχος της Ν.Δ..
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι θα δοθεί εκ νέου έμφαση στον διλημματικό χαρακτήρα της ευρωκάλπης, που προσφέρεται για πολιτικά συμπεράσματα, καθώς θα καταβληθεί προσπάθεια το αποτέλεσμα να συνδεθεί όχι μόνο με τη σταθερότητα, αλλά και με τον μεγάλο στόχο της απομείωσης του ελληνικού χρέους και κυρίως της οριστικής εξόδου από την κρίση.
Για το πρώτο υπάρχει ο φόβος αφενός της χαλάρωσης των ψηφοφόρων της Ν.Δ., καθώς ενδέχεται να εκτιμήσουν «ότι ο κίνδυνος πέρασε» και να μη προσέλθουν στην κάλπη. Αφετέρου μπορεί κάποιοι ψηφοφόροι να εκτιμήσουν ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν «τιμωρήθηκαν» την πρώτη Κυριακή συνεπώς πρέπει να «τιμωρηθούν» τη δεύτερη Κυριακή.
Το δεύτερο «το έχει πάρει πάνω του ο Πρωθυπουργός», λέει στέλεχος του Μαξίμου, ο οποίος σήμερα στις 19:00 θα παρουσιάσει το εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και έως την Κυριακή με εμφανίσεις ανά την επικράτεια (Δωδεκάνησα, Επτάνησα και ενδεχομένως σε μια ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα) θα θέσει με έμφαση τον διλημματικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος δεν χρησιμοποίησε τυχαία, λένε κάποιοι, την έκφραση «η συνολική εντύπωση το βράδυ της Κυριακής θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης».
Την ίδια ώρα προβληματισμός υπάρχει κυρίως για τα αποτελέσματα των exit poll. Η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη προς την Πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) με την οποία ζητά να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις των μετρήσεων σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα, λειτουργεί προς την κατεύθυνση της αναζήτησης των αιτιών και της αποφυγής νέων προβλημάτων εν όψει και της δεύτερης Κυριακής.
Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών
«Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές.
Η σταθερότητα είναι στοίχημα για να στηριχθεί η οικονομία και να μη χαθούν οι επενδύσεις, επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.
Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι στην περίπτωση της Α” Αθήνας, «πληρώσαμε τον γαλάζιο διχασμό», ενώ για την περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν καλή, αλλά δεν υπήρχε ικανός χρόνος για να αναδειχθεί.
Σε ερώτηση για τον Πειραιά, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Β. Μιχαλιολάκο από την αρχή και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.