Χρειάζονται 5 χρόνια για την αποκατάσταση της Παλμύρας

Περίπου πέντε χρόνια υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για να αναστυλωθούν τα ελληνορωμαϊκά ερείπια στην Παλμύρα, τα οποία καταστράφηκαν από την 10μηνη κατοχή της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτοερίο ο Μααμούν Αμπντουλκαρί, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Συρίας, «εάν έχουν την έγκριση της UNESCO, θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να αποκαταστήσουμε όσα κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος», ενώ τόνισε πως τόσο το ειδικευμένο ερευνητικό προσωπικό όσο και το γνωστικό επίπεδο υπάρχουν, έτσι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα, ακόμα και από τις αρχές του 2017.

Περίπου το 80% των ερειπίων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν το αρχαίο αμφιθέατρο της πόλης για δημόσιες εκτελέσεις, ενώ δολοφόνησαν και τον 82χρονο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών αρχαιοτήτων στην πόλη Χαλέντ Αλ Άσαντ.

Κατέστρεψαν επίσης τον ναό του Μπαάλ Σαμίν, τον Ναό του Μπελ, 2.000 ετών, ενώ ανατίναξαν και την Αψίδα του Θριάμβου, η οποία είχε κτιστεί το 200 μ.Χ..

πηγή: avgi:gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανία: Σοκ από τον φερόμενο ως βιασμό εννιάχρονου σε χωριό στον νότο

Η υπόθεση του φερόμενου ως βιασμού ενός εννιάχρονου παιδιού από συμμαθητές του στο σχολείο συνταράσσει χωριό στη νότια Ισπανία, όπου η εισαγγελία άρχισε προκαταρκτική έρευνα. «Πρόκειται για ανήλικους, το θύμα είναι ηλικίας εννέα ετών. Οι (φερόμενοι ως) δράστες είναι ηλικίας 12 και 13 ετών», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο Χοσέ Λουίς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *