Χρ. Βρεττάκος: Για την εξαίρεση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων

“Σημαντική νίκη” χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος την εξαίρεση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα από τη νέα σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου στον ΟΛΠ.

Μιλώντας σήμερα στο “Κόκκινο”, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής, ανακοινώνοντας τη διενέργεια τον επόμενο μήνα του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπλασης.

“Με το που πέσουν οι υπογραφές μεταφοράς του χώρου του πρώην εργοστασίου Μποδοσάκη επεξεργασίας Λιπασμάτων, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης. Μέχρι το καλοκαίρι ο χώρος θα είναι ασφαλής για τους δημότες και θα μπορούν να τον επισκέπτονται”, δήλωσε ο Χρ. Βρεττάκος.

“Η ευρύτερη περιοχή (640 στρέμματα), όλο το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας, ήταν από πολύ παλιά βιομηχανική ζώνη. Υπήρχαν ότι μπορείτε να φανταστείτε σφαγεία, γυψάδικο, λιπάσματα και τελευταία και διυλιστήριο. Το δίλλημα που έθεταν ήταν ή δουλειές ή υγεία και τα δύο δεν γίνεται”, τόνισε, σημειώνοντας: “Τώρα τα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή μας έλεγαν το ίδιο, αλλά χωρίς να δίνουν δουλειές”.

Επιπλέον, ο Χρ. Βρεττάκος ανακοίνωσε ότι εξετάζονται σχέδια για μεγάλης κλίμακας έργα αναπλάσεως, μεταξύ άλλων η εκμετάλλευση των αφίξεων της κρουαζιέρας που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, κατασκευή μουσείου βιομηχανικής ιστορίας στα ερείπια διατηρητέων μνημείων, ανέγερση κτιρίων για το πανεπιστήμιο του Πειραιά που τώρα ασφυκτιά και πολλές άλλες ιδέες, οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Τέλος, τόνισε ότι “ως τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκουμε ευκαιρίες και να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. αλλά χρειαζόμαστε την αρωγή της κεντρικής εξουσίας. Διαφορετικά δεν θα αλλάξουν τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή”.

“Πρέπει να τονωθεί η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα για να πάρει βαθιά ανάσα η περιοχή” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος UNESCO: Σεμινάριο για την καλλιέργεια Λαχανόκηπου

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων. Στον δήμο Περάματος, (Λιμανάκι Αρμός, Πέραμα) έχει δημιουργηθεί η Κοινωνική Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η[…]

Περισσότερα »

Σφοδρή επίθεση Ιωακειμίδη σε Σκουρλέτη!

Ανοιχτή  επιστολή του Προέδρου της  ΠΕΔΑ Γ. Ιωακειμίδη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. π. Σκουρλέτη Κρίμα κύριε Υπουργέ… Ήταν οδυνηρή έκπληξη για μένα, ο λίγος χρόνος που δίνετε στην Αυτοδιοίκηση για να τοποθετηθεί επί του Νομοσχεδίου. Ούτε δύο εβδομάδες, για ένα Νομοσχέδιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα. Δύο χρόνια εσείς,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *