Χρ. Βρεττάκος για τη πίστα της F1: “Δείτε τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη”

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Επανήλθαν στο προσκήνιο τα σενάρια για τη δημιουργία πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα καθώς η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σε πρόσφατο δημοσίευμα της αναφέρεται εκτενώς στο συγκεκριμένο πλάνο, σημειώνοντας ότι αναζητείται ο επενδυτής που θα υλοποιήσει το μεγαλεπίβολο αυτό σχέδιο.

Παίρνοντας θέση ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, με δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 1  ανέφερε το παράδειγμα προς αποφυγήν της Κωνσταντινούπολης και υποστήριξε ότι η περιοχή των λιπασμάτων για την οποία προορίζεται η δημιουργία της πίστας, πρέπει να αξιοποιηθεί με παρεμβάσεις που θα είναι πραγματικά υπέρ της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

«Θα ήθελα οι γερμανικές εφημερίδες να έφερναν στο επίκεντρο της προσοχής τους την ανθρωπιστική κρίση που αυτή τη στιγμή βιώνει η χώρα μου και με δικές τους πολιτικές εύθυνες» δήλωσε αρχικά ο κ. Βρεττάκος. «Αν διαβάσει προσεκτικά κανείς το δημοσίευμα θα δει ότι γράφει για δύο προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση γράφει ότι πρέπει να βρεθούν επενδυτές που θα βάλουν 800 εκ. ευρώ για αυτή την επένδυση. Εμείς απαντάμε σε αυτό ότι αν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν επενδυτές για αυτό το πράγμα, έχουμε πάρα πολύ καλές επενδυτικές προτάσεις για το χώρο, που έχουν όμως ως επίκεντρο τους τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Η δεύτερη προϋπόθεση που βάζουν είναι ότι βρείτε εσείς τα 800 εκ., φτιάξτε την πίστα και αν τη φτιάξετε εμείς τότε θα δούμε αν τη χρησιμοποιήσουμε για τους αγώνες! Θα έλεγα σε αυτούς που καλοπροαίρετα μιλάνε για χτύπημα της ανεργίας και σανίδα σωτηρίας για τους κατοίκους της περιοχής, να δουν τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί βρήκαν τα κεφάλαια, έκαναν την επένδυση και τώρα η πίστα της Formula 1 χρησιμεύει για να κινούνται οι γείτονες μας με τα ΙΧ τους» είπε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τα σχέδια της πίστας στην πόλη.

Όσον αφορά για την περιοχή που έχει προταθεί για την πίστα, δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος της το πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων, ο κ. Βρεττάκος σημείωσε ότι «Είναι μία έκταση που επιβάρυνε για δεκαετίες και την υγεία και την ασφάλεια και τη ζωή των συμπολιτών μας. Είναι μία έκταση που σε ένα της κομμάτι σήμερα ετοιμάζεται ένα τερατούργημα που λέει: φέρνω σε μία κατοικημένη περιοχή μία τοξική έφλεκτη βόμβα, ένα εργοστάσιο παρασκευής ορυκτελαίων και αποθήκευσης πετρελαιοειδών, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Αυτό είναι για μας το πρόβλημα σήμερα».

«Αν λύσουμε αυτό το πρόβλημα τότε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στα σοβαρά πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το χώρο σε όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου με προτάσεις συγκεκριμένες που θα έχουν υπόψιν τους και την ανάπτυξη αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με προτάσεις που θα δίνουν διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας, που θα δείνουν στους ανθρώπους δουλειά και όχι δουλεία» τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του για την αξιοποίηση της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *