Ψηφίστηκαν τα “κόκκινα” άρθρα του Ν/Σ για την ιθαγένεια

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς μετά την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής τεσσάρων επίμαχων άρθρων του μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή.

Η “Χρυσή Αυγή” εξέφρασε την διαφωνία της με την κατάτμηση του άρθρου 1 για τις προϋποθέσεις απόδοσης ιθαγένειας και της μη συμπερίληψης του νέου άρθρου 1Α στην ονομαστική ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα το άρθρο 1 που προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με την εγγραφή τους στην Α’ Δημοτικού εγκρίθηκε με 179 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) και 84 κατά (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΑΝ.ΕΛ.), ενώ υπέρ ψήφισε κι ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής Κ. Ζουράρις.

Με την ίδια πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα 8 και 10 που αφορούν ζητήματα μεταναστευτικής νομοθεσίας, ενώ το άρθρο 7 που ρυθμίζει τα θέματα της εποχιακής εργασίας μεταναστών εγκρίθηκε με 232 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και 31 κατά (Χ.Α., ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση ως προϋπόθεση συμφωνία”

“Το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία και η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη της ΠΓΔΜ

Περισσότερα »

Aλ. Τσίπρας: Ομιλία στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Ομιλία στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, που διεξάγεται σήμερα Δευτέρα, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 13:00. Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν που βρίσκονται στην Αθήνα για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που πραγματοποιείται στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *