Ψηφίστηκαν τα “κόκκινα” άρθρα του Ν/Σ για την ιθαγένεια

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς μετά την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής τεσσάρων επίμαχων άρθρων του μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή.

Η “Χρυσή Αυγή” εξέφρασε την διαφωνία της με την κατάτμηση του άρθρου 1 για τις προϋποθέσεις απόδοσης ιθαγένειας και της μη συμπερίληψης του νέου άρθρου 1Α στην ονομαστική ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα το άρθρο 1 που προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με την εγγραφή τους στην Α’ Δημοτικού εγκρίθηκε με 179 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ) και 84 κατά (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΑΝ.ΕΛ.), ενώ υπέρ ψήφισε κι ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής Κ. Ζουράρις.

Με την ίδια πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα 8 και 10 που αφορούν ζητήματα μεταναστευτικής νομοθεσίας, ενώ το άρθρο 7 που ρυθμίζει τα θέματα της εποχιακής εργασίας μεταναστών εγκρίθηκε με 232 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και 31 κατά (Χ.Α., ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιές οι προτεραιότητες των Ευρωπαίων για την ΕΕ;

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πρέπει να αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την ΕΕ, λένε οι Ευρωπαίοι πολίτες σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, ενώ η αντιμετώπιση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής και το μεταναστευτικό αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν η ΕΕ[…]

Περισσότερα »

“Το 80 % των αποφάσεων στις Βρυξέλλες ρυθμίζει τις πολιτικές των κρατών”

Για ηθελημένη προσπάθεια να μην περάσει στον κόσμο η αναγκαιότητα της συμμετοχής στις ευρωεκλογές, μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Ν. Μπαρδούνια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *