Όμιλος UNESCO: Σεμινάριο για την καλλιέργεια Λαχανόκηπου

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων.

Στον δήμο Περάματος, (Λιμανάκι Αρμός, Πέραμα) έχει δημιουργηθεί η Κοινωνική Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η σύσταση του οποίου αποτελεί κομβικό κομμάτι για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης της φτώχειας. Μέσω της συγκεκριμένης δομής, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν οπωροκηπευτικά προϊόντα για τη σίτιση τους για τουλάχιστον ένα έτος, προμηθεύοντας παράλληλα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το 10% των παραγόμενων προϊόντων. Ο Κοινωνικός Λαχανόκηπος έχει αρχίσει να λειτουργεί σε έκταση 5 στρεμμάτων στο Πέραμα, ενώ δίνεται στους οφελούμενους η τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την γη (5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 άπορους).

«Σας περιμένουμε την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 από τις 10:00 έως την 13:00 να φυτεύσουμε μαζί Καρπούζια, Πεπόνια, Κολοκύθια, Ντομάτες, Μελιτζάνες, Πιπεριές, Αγγούρια στον Δημοτικό Λαχανόκηπο στον Αρμό Περάματος. Παρέχουμε τα απαραίτητα στους συμμετέχοντες, χρειαζόμαστε την εργασία τους υπό την καθοδήγηση και επιτήρηση του Υπεύθυνου Γεωπόνου της Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος κ. Δημητριάδη Ευάγγελου.» τόνισε οΠρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το Σεμινάριο για τον Λαχανόκηπο  θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπέτσες: Aπό τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου o εορτασμός της Αρμάτας

Ο εορτασμός της Αρμάτας που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου έχει, όπως πάντα, στο επίκεντρό του, την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822,με πυρπόλησης ομοιώματος τουρκικής ναυαρχίδας. Παράλληλα, η επέτειος θα πλαισιωθεί από πλήθος πολιτιστικών, κυρίως, εκδηλώσεων για μικρούς και[…]

Περισσότερα »

Σεμινάρια για Φιλοτελισμό στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σεμινάρια για τον φιλοτελισμό  πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 18:00 , στη  Δημοτική  Βιβλιοθήκη Πειραιά. Τα σεμινάρια τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το εξής: Φεβρουάριος 4/2 Α. Βιρβίλης Τι είναι ο φιλοτελισμός 11/2 Α. Βιρβίλης Η ιστορία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *