105 ετών και… Πειραιώτισσα η γηραιότερη Ελληνίδα

Η γηραιότερη (ίσως) ελληνίδα ζει στον Πειραιά και μάλιστα είναι ωφελούμενη της ΚΟΔΕΠ.

Πρόκειται για μια υπέροχη γιαγιά 105 ετών που μένει με τον γιο της ο οποίος είναι και αυτός μεγάλης ηλικίας και έχουν και οι δύο τους την ανάγκη τα κοινωνικά προγράμματα της ΚΟΔΕΠ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο διευθυντής της ΚΟΔΕΠ, Νικήτας Κανάκης, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο οποίος ανέφερε ότι η υπεραιωνόβια Πειραιώτισσα είναι καλά στην υγεία της και έχει πνευματική διαύγεια, σε σημείο μάλιστα που δίνει κουράγιο αλλά και συμβουλές στα στελέχη της ΚΟΔΕΠ που την επισκέπτονται προκειμένου να την βοηθήσουν.

Η ίδια τους λέει να προσέχουν, να φοράνε μάσκες και να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Ο κ. Κανάκης είπε ακόμα ότι η ΚΟΔΕΠ τόσο στην πρώτη καραντίνα όσο και στην τωρινή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με κάθε τρόπο.

Είτε με διανομή τροφίμων, είτε με άλλη βοήθεια που έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι ποιοτική και γόνιμη, όπως η διανομή φαρμάκων, η εξασφάλιση και εκτέλεση συνταγών, η διασφάλιση ιατρικής περίθαλψης -όπου χρειάζεται- αλλά και μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ψυχολογική υποστήριξη που παρέχουμε στον κόσμο, δεδομένου ότι λόγω της καραντίνας αναφύονται οικογενειακά ή και προσωπικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό λειτουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης όπου ο κάθε άνθρωπος που έχει ανάγκη μπορεί να απευθύνεται σε ειδικευμένους ψυχολόγους οι οποίοι μέσω τηλεφωνικής συνεδρίας τον βοηθάνε με κάθε τρόπο και τον στηρίζουν.

Στην πρώτη καραντίνα, τον περασμένο Μάρτιο, συνέχισε ο κ. Κανάκης, είχαμε βοηθήσει πάνω από 700- 800 άτομα. Τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί γιατί εμείς στην προσφορά μας δεν έχουμε «οροφή». Όσοι έχουν ανάγκη απευθύνονται σε εμάς και τους βοηθάμε.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι στηρίζουμε σε μόνιμη βάση περίπου 300 οικογένειες στο θέμα της σίτισης.

Επίσης, λειτουργούμε κοινωνικό φροντιστήριο για όσα παιδιά αδυνατούν να πληρώσουν για να πάνε σε ιδιωτικό. Μάλιστα, φέτος σχεδόν όλα τα παιδιά τα δικά μας πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

Το καλύτερο όμως είναι ότι τα παιδιά που έχουν μαθητεύσει στο κοινωνικό φροντιστήριο και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και σήμερα είναι καθηγητές, επιστρέφουν στον κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου ως δάσκαλοι πλέον για να βοηθήσουν τα παιδιά που ήταν στη θέση τους πριν κάποια χρόνια. Αυτό δείχνει το μεγαλείο των Πειραιωτών, γιατί πρέπει να σημειώσουμε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί με εθελοντές.

Κ. Πετούση – Ν. Παρασκευάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. «Για μας η ιθαγένεια δεν αποτελεί δώρο προνόμιο ή έπαθλο αλλά ανάγκη και υποχρέωση του κράτους σε παιδιά που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει εδώ», είπε στην εισήγησή της  η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Συναυλία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *