11.000 μαθητές στις εκδηλώσεις για τον “Σχολικό Πειραιαθλητισμό”

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 11.000 μαθητών από 96 δημοτικά σχολεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση της διαδημοτικής δράσης «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018».

Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση για τα παιδιά, διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια από τις 14 έως τις 18 Μαΐου και συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από Ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Είχαν προηγηθεί αθλητικές δραστηριότητες από σχολεία της ευρύτερης περιοχής  στους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και  Περάματος.

Δημιουργικά παιχνίδια

Στις δραστηριότητες του «Σχολικού  Πειραιαθλητισμού 2018», περιλαμβάνονταν μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, που είχαν στόχο  να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώθηκαν για την κυκλοφοριακή αγωγή.

H Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018» ήταν μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τα αθλητικά δρώμενα στην  πόλη μας. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετείχαμε και συγχρηματοδοτήσαμε  τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018»,  καθώς είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε για 5 ημέρες, 11.000 μαθητές στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Βοτσαλάκια. Τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές και ενημερωτικές δραστηριότητες, έπαιξαν, ψυχαγωγήθηκαν και έζησαν όμορφες στιγμές».

Η Αντωνάκου επεσήμανε επίσης, πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά αυτή η γιορτή αθλητισμού. «Θα ήθελα να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων Πειραιά που διοργάνωσε τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018» και όλους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν με τα σχολεία τους. Στόχος μας είναι μέσα από την άθληση και το παιχνίδι, να απολαμβάνουν τα παιδιά μας τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού».

Ο Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018 διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής  και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Be Active».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ύδρα: Στο επίκεντρο των φορέων ο σταυλισμός των ζώων

Την Ύδρα επισκέφθηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος προκειμένου να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης

Περισσότερα »

“Προκλητική η απόφαση για τα απορριμμάτα της Τρίπολης στη Φυλή”

Tου Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Την έντονη αντίδραση της Περιφερειάρχου Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ Ρένας Δούρου προκάλεσε η κοινή απόφαση των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής Μανώλη Αγγελάκα και Πελοποννήσου Γιώργου Διδασκάλου, για μεταφορά 4.000 τόνων απορριμμάτων της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής. «Η διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *