Δ. Πειραιά: Νέο 9/θέσιο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης των ΑΜΕΑ

Tης Γιώτας Φλώρου

Ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο το οποίο θα εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με αναπηρία έχει στη διάθεση του ο δήμος Πειραιά.

«Το εν λόγω όχημα έγινε δωρεά στο δήμο Πειραιά το Δεκέμβριο του 2004 από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία και έγινε αποδεκτή από την –τότε- δημοτική αρχή του Χρήστου Αγραπίδη. Έκτοτε, το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο επειδή δεν πληρούσε κάποιες προϋποθέσεις περιβαλλοντικών όρων και αφέθηκε στην φθορά του χρόνου», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο προϊστάμενος του τμήματος επισκευών και συντήρησης οχημάτων του δήμου, Δημήτρης Χάστας.

Το όχημα απέκτησε πλέον πινακίδες κυκλοφορίας, επισκευάστηκε και συντηρήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα με ελάχιστο κόστος,  με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Μώραλη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου, την  Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Μεταφορών, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του κ. Χρήστου Αγραπίδη.

«Το όχημα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες που είναι δημότες μας όσο και τις ευρύτερες ανάγκες μετακίνησης ξένων αποστολών και υπηρεσιακών αναγκών του δήμου μας», ανέφερε ο κ. Χαστάς.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος το όχημα αποτελεί «ένα σύμβολο μετάβασης από μια εποχή που όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους σε μια εποχή που οι ανάγκες των δημοτών και η προσφορά του δήμου στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα και μέλημα».

1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπλοκή με την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά

Απίστευτες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση των Δικαστηρίων του Πειραιά και την προσδοκία να μεταφερθούν, στο γιαπί της πρώην Ραλλείου, στο κέντρο της πόλης (Ηρ. Πολυτεχνείου-Βασ. Γεωργίου–Κολοκοτρώνη και Δραγάτση). Τι και αν οι φορείς του Πειραιά δίνουν εδώ και χρόνια τον υπέρτατο αγώνα για να αποκτήσει η πόλη ένα[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μόνο με κατάργηση των εσωτερικών συνόρων

Παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, που αποτελεί το κυρίαρχο σήμερα ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα. Το ψήφισμα, που απηχεί τις θέσεις της Ελλάδος πάνω στο συγκεκριμένο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *