Δ. Πειραιά: Νέο 9/θέσιο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης των ΑΜΕΑ

Tης Γιώτας Φλώρου

Ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο το οποίο θα εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με αναπηρία έχει στη διάθεση του ο δήμος Πειραιά.

«Το εν λόγω όχημα έγινε δωρεά στο δήμο Πειραιά το Δεκέμβριο του 2004 από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία και έγινε αποδεκτή από την –τότε- δημοτική αρχή του Χρήστου Αγραπίδη. Έκτοτε, το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο επειδή δεν πληρούσε κάποιες προϋποθέσεις περιβαλλοντικών όρων και αφέθηκε στην φθορά του χρόνου», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο προϊστάμενος του τμήματος επισκευών και συντήρησης οχημάτων του δήμου, Δημήτρης Χάστας.

Το όχημα απέκτησε πλέον πινακίδες κυκλοφορίας, επισκευάστηκε και συντηρήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα με ελάχιστο κόστος,  με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Μώραλη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου, την  Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Μεταφορών, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του κ. Χρήστου Αγραπίδη.

«Το όχημα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες που είναι δημότες μας όσο και τις ευρύτερες ανάγκες μετακίνησης ξένων αποστολών και υπηρεσιακών αναγκών του δήμου μας», ανέφερε ο κ. Χαστάς.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος το όχημα αποτελεί «ένα σύμβολο μετάβασης από μια εποχή που όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους σε μια εποχή που οι ανάγκες των δημοτών και η προσφορά του δήμου στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα και μέλημα».

1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησαν : την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, τη Βουλή, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης.[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών σε Δήμους της χώρας

Τα απολογιστικά στοιχεία από το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού που υλοποίησε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε 26 Δήμους της χώρας από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017, παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Κατά τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *