Δ. Πειραιά: Νέο 9/θέσιο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης των ΑΜΕΑ

Tης Γιώτας Φλώρου

Ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο το οποίο θα εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με αναπηρία έχει στη διάθεση του ο δήμος Πειραιά.

«Το εν λόγω όχημα έγινε δωρεά στο δήμο Πειραιά το Δεκέμβριο του 2004 από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία και έγινε αποδεκτή από την –τότε- δημοτική αρχή του Χρήστου Αγραπίδη. Έκτοτε, το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο επειδή δεν πληρούσε κάποιες προϋποθέσεις περιβαλλοντικών όρων και αφέθηκε στην φθορά του χρόνου», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο προϊστάμενος του τμήματος επισκευών και συντήρησης οχημάτων του δήμου, Δημήτρης Χάστας.

Το όχημα απέκτησε πλέον πινακίδες κυκλοφορίας, επισκευάστηκε και συντηρήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα με ελάχιστο κόστος,  με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Μώραλη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου, την  Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Μεταφορών, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του κ. Χρήστου Αγραπίδη.

«Το όχημα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες που είναι δημότες μας όσο και τις ευρύτερες ανάγκες μετακίνησης ξένων αποστολών και υπηρεσιακών αναγκών του δήμου μας», ανέφερε ο κ. Χαστάς.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος το όχημα αποτελεί «ένα σύμβολο μετάβασης από μια εποχή που όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους σε μια εποχή που οι ανάγκες των δημοτών και η προσφορά του δήμου στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα και μέλημα».

1 2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Περάματος: Ορίστηκαν οι νέοι 4 Αντιδήμαρχοι

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης με απόφασή του όρισε τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Περάματος με θητεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2017. Πρόκειται για τους  Χριστόφορο Ντίμερη, Γιάννη Σπανό, Φίλιππο Κάκαρη και Αντρέα Κουλαλόγλου, όλοι τους Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.  Στο Χριστόφορο Ντίμερη[…]

Περισσότερα »

Πιο “κοντά” η δημιουργία της νέας σκεπαστής αγοράς του Πειραιά

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία της νέας σκεπαστής αγοράς του Πειραιά (Ιπποδάμεια αγορά) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, του Δήμαρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη και των προέδρων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *