ΕΛΑΣ: Κατάργηση και συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Κατάργηση και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο έχει σκοπό την εξοικονόμηση δυνάμεων και την βελτίωση της αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα:

Στην Αττική από 240 αστυνομικά τμήματα θα μείνουν 188 με συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Ερυθραίας-Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βούλας-Βουλιαγμένης, Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά οι αστυνομικές υπηρεσίες από 32 συρρικνώνονται σε 22 με συγχώνευση των τμημάτων Καλλίπολης-Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Α.Τ. Μοσχάτου-Ταύρου, Δραπετσώνας –Κερατσινίου.

Στο ΚΑΝΑΛΙ 1 μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά Σπύρος Λιότσος δηλώνοντας: « Είμαστε αντίθετοι με αυτή την αναδιάρθρωση καθώς έχει ως πυλώνα της το δημοσιονομικό όφελος και όχι την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων αστυνομικών όπως και έπρεπε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων όταν δεν υπάρχουν καν καθαρίστριες σε αυτούς τους χώρους. Επίσης, πολλά από τα κτήρια στα οποία συγχωνεύονται τα τμήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας. Αναδιάρθρωση με μόνο σκοπό την εξοικονόμηση πόρων δεν συνάδει με το πνεύμα ασφάλειας που διακατέχει την ελληνική αστυνομία».

Να σημειώσουμε ότι το κράτος τα τελευταία χρόνια πλήρωνε ενοίκιο για αστυνομικά τμήματα που ουσιαστικά ήταν κλειστά πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τα προσφυγόπουλα σε σχολείο

Πλήθος κόσμου, αλλά και μαθητές, γονείς, φορείς της εκπαίδευσης και η δημοτική αρχή, υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα και μια μεγάλη γιορτή, σήμερα, Παρασκευή, τα πρώτα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας. Στην είσοδο του σχολείου ήταν αναρτημένο ένα μεγάλο πανό, που το έφτιαξαν οι μαθητές, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *