Πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ

Πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο απ’ το στόχο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής- αλλά και 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά, θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των 760 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποίο χορηγείται στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι 267.000, καθώς από 1.1.2017 το Εισόδημα αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 που θα προσεγγίζει το 2% του ΑΕΠ -υψηλότερο του στόχου που ήταν 1,75% του ΑΕΠ. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει ακόμη ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2017.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευθύνες στο ΔΝΤ για το μαρτύριο της σταγόνας

Για «συμπεριφορά Σάιλοκ» του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, μιλά ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής. Οι αμφισβητήσεις στοιχείων και οι διαρκείς τρικλοποδιές. Ακόμα και για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στις πληρωμές συντάξεων μιλούν κάποιοι στα τεχνικά κλιμάκια, αποκαλύπτει.   Ευθεία επίθεση πρωτίστως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δευτερευόντως συνολικά στην ομάδα των δανειστών εξαπέλυσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *