Δ. Πειραιά: Διάκριση για το διαγωνισμό γαλάζιας ανάπτυξης και θαλάσσιας οικονομίας

Σημαντική διάκριση για την  πρωτοβουλία “Blue Growth” που ξεκίνησε από το Δήμο Πειραιά και αποτελεί πλέον θεσμό, είναι το γεγονός, ότι βρίσκεται ήδη μέσα στις 4 καλύτερες του κόσμου σε επίπεδο καλών πρακτικών,  για θεσμικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο την βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης, θα διεκδικήσει το βραβείο Startup Τοπικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη: «Η διάκριση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα αναγνωρισιμότητας του εγχειρήματος του Bluegrowth και της στήριξης του Δήμου Πειραιά στην επιχειρηματικότητα από το διεθνές περιβάλλον, έπειτα από την υπάρχουσα πιστοποίηση του από το αντίστοιχο ελληνικό, επιχειρηματικό και πολιτειακό οικοσύστημα,  μετά από την ολοκλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας και οδεύοντας στον τρίτο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως τις καινοτόμες ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων, που έχουν ως επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία καθιερώνει  τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας. Ο δρόμος για την γαλάζια ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη θάλασσα είναι ανοικτός. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι και ο 3ος κύκλος του διαγωνισμού Bluegrowth, θα αναδείξει πρωτοποριακές ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Στόχος μας είναι η  στήριξη, και η καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προτάσεις ώστε η πόλη του Πειραιά να είναι προσεγγίσιμη και φιλική

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Απριλίου μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και του επικεφαλής

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Για την ανάπλαση της βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη συνεδρίασή του στις 6-4-15, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πειραιά συντάσσεται με τους όμορους Δήμους υπέρ της ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας. Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά συντάσσεται και ενώνει τις δυνάμεις του με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *