Δ. Πειραιά: Διάκριση για το διαγωνισμό γαλάζιας ανάπτυξης και θαλάσσιας οικονομίας

Σημαντική διάκριση για την  πρωτοβουλία “Blue Growth” που ξεκίνησε από το Δήμο Πειραιά και αποτελεί πλέον θεσμό, είναι το γεγονός, ότι βρίσκεται ήδη μέσα στις 4 καλύτερες του κόσμου σε επίπεδο καλών πρακτικών,  για θεσμικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο την βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης, θα διεκδικήσει το βραβείο Startup Τοπικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη: «Η διάκριση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα αναγνωρισιμότητας του εγχειρήματος του Bluegrowth και της στήριξης του Δήμου Πειραιά στην επιχειρηματικότητα από το διεθνές περιβάλλον, έπειτα από την υπάρχουσα πιστοποίηση του από το αντίστοιχο ελληνικό, επιχειρηματικό και πολιτειακό οικοσύστημα,  μετά από την ολοκλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας και οδεύοντας στον τρίτο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως τις καινοτόμες ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων, που έχουν ως επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία καθιερώνει  τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας. Ο δρόμος για την γαλάζια ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη θάλασσα είναι ανοικτός. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι και ο 3ος κύκλος του διαγωνισμού Bluegrowth, θα αναδείξει πρωτοποριακές ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας. Στόχος μας είναι η  στήριξη, και η καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Πειραιά

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τ, για το Σχολικό έτος 2017-2018. Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε: «Για ακόμη μια σχολική χρονιά οι Βρεφονηπιακοί[…]

Περισσότερα »

Π.Ε. Νήσων: Εγκρίθηκε το CLLD / LEADER Νήσων Αττικής

Μια πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ και τους Δημάρχους της ΠΕ Νήσων είχε αίσιο τέλος και το ταξίδι της δημιουργίας ξεκίνησε. Με την από 27/10/2016 επιστολή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *