Ο Πέτρος Κόκκαλης στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσώπησε το Δήμο Πειραιά, ως μέλος της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, Habitat III στο Quito του Εκουαδόρ, από τις 17-20 Οκτωβρίου 2016.

Η Διάσκεψη του Habitat III πραγματοποιήθηκε για την τελική ψήφιση και τους τρόπους εφαρμογής της Νέας Αστικής Ατζέντας (New Urban Agenda). Στη Διάσκεψη αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα σχετικά με την αστική ανάπτυξη μέχρι σήμερα και επαναπροσδιορίστηκαν οι στόχοι και η πολιτική της βιώσιμης ανάπτυξης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ο κ. Κόκκαλης, δήλωσε: «Μετά την υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τα Ηνωμένα Έθνη (Sustainable Development Goals) και την επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού (COP21), η Νέα Αστική Ατζέντα συμπληρώνει την εργαλειοθήκη της παγκόσμιας κοινότητας στο δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Από τη μεγαλύτερη έως τη μικρότερη πόλη πρέπει να εμπνευστούμε και να αντλήσουμε τη δύναμη ώστε να πετύχουμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Σήμερα στέλνουμε μήνυμα αλλαγής σελίδας

Η εκλογική διαδικασία που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε όλη την χώρα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *