Β. Σόιμπλε: Οι Ελληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους

«Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης.

«Αυτό το οποίο δεν γίνεται είναι το ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στα εργασιακά και τoυς κανόνες οι οποίοι διέπουν την αγορά της, όλες όσες (μεταρρυθμίσεις) δηλαδή συμβάλουν στην ανάπτυξη (της ελληνικής οικονομίας) και για τις οποίες έχει δεσμευτεί για ίδιο το συμφέρον της», όπως είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί επίσης ότι οι Έλληνες «ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Έχουν σε σχέση με το ΑΕΠ τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις από ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί πολίτες». Πρόσθεσε δε ότι «αυτό δε το επίπεδο ζωής δεν θα μπορούσε να το εξασφαλίσει η Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις στο ορατό μέλλον».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε και πάλι κατά μιας διαγραφής του ελληνικού χρέους, όπως τη ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι κατά την άποψή του δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη: «Ιδίως με διαγραφή χρέους δεν θα επιτευχθεί. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό», είπε στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν και οι επικεφαλής της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Έχει δε την άποψη ότι «αν γίνει διαγραφή χρέους τότε (ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών) δεν θα κάνει πλέον τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτό που λέμε εμείς (στη Γερμανία) καλή υπηρεσία».

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σύγκλιση» βλέπει η Ελλάδα – στην ατζέντα εργασιακό, ασφαλιστικό

Τόσο κοντά, αλλά και … τόσο μακριά: Η Αθήνα διαμηνύει πως υπάρχει σύγκλιση με τους δανειστές και επίκειται συμφωνία, δεν είναι σε θέση όμως να προσδιορίσει το πότε. Οι πιστωτές μιλούν για …καλό Ιούνιο σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει στεγνώσει από ρευστό και «παίζει» πλέον με την «πλάτη[…]

Περισσότερα »

ΟΓΑ : Στις 18 Νοεμβρίου αιτήσεις για τα επιδόματα

Στις 18 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός. Στόχος οι δικαιούχοι να συμπεριληφθούν στις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Στην περίπτωση που υποβληθούν οι αιτήσεις Α21 εμπρόθεσμα, θα συμπεριληφθούν και αυτοί οι δικαιούχου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *