Δεν θα επιτρέψουμε διχαστικές λογικές και παιχνίδια ξένων αρχών

«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη. «Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ρητορικά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση Κ. Παπούλια για πολιτική συναίνεση

Για ανάγκη πολιτικής συναίνεσης και συνεννόησης των δημοκρατικών κομμάτων για να «αποτραπεί μια καταστροφή» κάνει λόγο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε γραπτή του δήλωση. Όπως σημειώνει, «η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για το Έθνος. Η κρισιμότητα αυτή επιβάλλει την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση και τη συνεννόηση[…]

Περισσότερα »

Kουτσούμπας: Συμφωνία επέκτασης του μνημονίου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χαιρετισμό του χθες βράδυ στην συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *