«Μαθητές τρομοκράτες» πίσω από τη βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας;

Μπροστά σε νέα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης εκτιμούν ότι βρίσκονται οι Αρχές, καθώς το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα στην συνδεσμολογία της βόμβας που τοποθέτησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, δείχνει να πρόκειται για «μαθητές» ακόμη.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο ωρολογιακός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα ταξιδιωτικό σάκο, αποτελείτο από ένα πλαστικό μικρό βαρελάκι, στο οποίο είχαν βάλει περίπου 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Μάλιστα δεν αποκλείουν να υπήρχε πρόσμιξη ΤΝΤ και ποσότητας ΑΝΦΟ.

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει το σακ βουαγιάζ στα κάγκελα, ενώ το είχαν δέσει προφανώς για να μην το πάρει κάποιος διερχόμενος.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε για να προειδοποιήσει για την ύπαρξη του μηχανισμού, επίσης, δεν χρησιμοποίησε το κείμενο που συνήθως χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες και μίλησαν για «ισχυρή δόση εκρηκτικού» ενώ παραδοσιακά μιλούσαν για «βόμβα».

Πάντως, οι αρχές πιστεύουν ότι δύο ήταν ενδεχομένως τα λάθη στον εκρηκτικό μηχανισμό. Το πρώτο, να υπήρξε πρόβλημα στον πυροκροτητή και το δεύτερο να υπήρξε κάποιο λάθος στο ΑΝΦΟ, καθώς είναι ένα υλικό που χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία για να πυροδοτηθεί.

Μάλιστα όταν η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ΑΝΦΟ στο αποτυχημένο χτύπημα στη Citibank στη Μεταμόρφωση, αυτό είχε συμβεί ακριβώς γιατί τα μέλη της οργάνωσης δεν γνώριζαν βασικό στοιχείο που χρειαζόταν για την πυροδότηση.

 Πάντως, οι εκτιμήσεις των αρχών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο η καταζητούμενη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα να έχει ήδη στρατολογήσει νέα μέλη στην οργάνωση. Άλλωστε στις ληστείες που έκανε, είχαν εμφανιστεί νέα πρόσωπα και μάλιστα ανάμεσά τους και μια γυναίκα.

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη συνεργός του Νίκου Μαζιώτη

Ωρα 13: 15   Η παρακολούθηση ενός αντιεξουσιαστή από την Αθήνα οδήγησε στην σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Πέμπτης στον Βόλο, του 37χρονου ληστή τραπεζών Γιώργου Πετρακάκου, συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και της συμβίας του, που προέρχεται επίσης από τον αντιεξουσιαστικό χώρο[…]

Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

 Ένταση επικράτησε στον χώρο έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ζήτησαν να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον Αλ. Τσίπρα, ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *