«Μαθητές τρομοκράτες» πίσω από τη βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας;

Μπροστά σε νέα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης εκτιμούν ότι βρίσκονται οι Αρχές, καθώς το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα στην συνδεσμολογία της βόμβας που τοποθέτησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, δείχνει να πρόκειται για «μαθητές» ακόμη.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο ωρολογιακός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα ταξιδιωτικό σάκο, αποτελείτο από ένα πλαστικό μικρό βαρελάκι, στο οποίο είχαν βάλει περίπου 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Μάλιστα δεν αποκλείουν να υπήρχε πρόσμιξη ΤΝΤ και ποσότητας ΑΝΦΟ.

Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει το σακ βουαγιάζ στα κάγκελα, ενώ το είχαν δέσει προφανώς για να μην το πάρει κάποιος διερχόμενος.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε για να προειδοποιήσει για την ύπαρξη του μηχανισμού, επίσης, δεν χρησιμοποίησε το κείμενο που συνήθως χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες και μίλησαν για «ισχυρή δόση εκρηκτικού» ενώ παραδοσιακά μιλούσαν για «βόμβα».

Πάντως, οι αρχές πιστεύουν ότι δύο ήταν ενδεχομένως τα λάθη στον εκρηκτικό μηχανισμό. Το πρώτο, να υπήρξε πρόβλημα στον πυροκροτητή και το δεύτερο να υπήρξε κάποιο λάθος στο ΑΝΦΟ, καθώς είναι ένα υλικό που χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία για να πυροδοτηθεί.

Μάλιστα όταν η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ΑΝΦΟ στο αποτυχημένο χτύπημα στη Citibank στη Μεταμόρφωση, αυτό είχε συμβεί ακριβώς γιατί τα μέλη της οργάνωσης δεν γνώριζαν βασικό στοιχείο που χρειαζόταν για την πυροδότηση.

 Πάντως, οι εκτιμήσεις των αρχών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο η καταζητούμενη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα να έχει ήδη στρατολογήσει νέα μέλη στην οργάνωση. Άλλωστε στις ληστείες που έκανε, είχαν εμφανιστεί νέα πρόσωπα και μάλιστα ανάμεσά τους και μια γυναίκα.

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Αττική: Ανθρώπινη τραγωδία και βιβλική καταστροφή

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πολλοί αγνοούνται, τρεις περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των πλημμυρών στη Δ. Αττική κυρίως στη Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα. Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί. 

Περισσότερα »

Αγρότες κλείνουν σε σημεία την εθνική οδό

Αγρότες της Αιγιάλειας έκλεισαν την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου και η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό. Σύμφωνα με την απόφαση που έχουν πάρει οι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, θα επαναλάβουν και αύριο το απόγευμα το κλείσιμο της εθνικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *