Εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση για το βραβείο Ζαχάρωφ 2016 για την ελευθερία της σκέψης, το οποίο απονέμει το Ευρωκοινοβούλιο από το 1988.

Το φετινό βραβείο δόθηκε στη Νάντια Μουράντ και τη Λαμίγια Χατζιμπασάρ, γυναίκες Γεζίντι από το Ιράκ, θύματα σεξουαλικής δουλείας από το ισλαμικό κράτος, οι οποίες το παρέλαβαν στις 13 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος.

Στην εκδήλωση, την οποία υποστηρίζει και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τάσος Κουράκης. Θα κληθούν επίσης εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, φοιτητές, μαθητές καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα συμμετάσχουν και θα βραβευθούν από τους δύο αντιπροέδρους καθηγητές και μαθητές Λυκείων από την περιοχή Αττικής, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν επιτυχώς κατά τη διάρκεια του 2016 στο πιλοτικό πρόγραμμα  “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(Αμαλίας 8 – Σύνταγμα, είσοδος Ξενοφώντος 2) θα είναι ανοικτή στο
κοινό  και θα μεταδοθεί με live streaming από το σύνδεσμο:
http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τις πρωινές ώρες στην Θράκη και

Περισσότερα »

Βάσεις 2017: Τετραπλή χαρά σε οικογένεια από την Ηλεία

Μεγάλη χαρά για την οικογένεια στην Ηλεία  με την ανακοίνωση των βάσεων καθώς τα τετράδυμα κορίτσια της πέτυχαν στις πανελλαδικές. Η Νικολία, η Αιμιλία, η Χριστίνα και η Μαριάννα Καρυανού, που με την γέννησή τους πριν από 18 χρόνια είχαν γίνει και πάλι πρώτο θέμα, δηλώνουν στην εφημερίδα Πρωινή του Πύργου πολύ ευτυχισμένες για αυτή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *