Η Bασιλόπιτα που θα κάνει τη… διαφορά στο ρεβεγιόν

Λίγες ώρες πριν το βράδυ της πρωτοχρονιάς και η συνταγή της βασιλόπιτας που μοιράζεται μαζί μας η τεχνικός μαγειρικής τέχνης και Αρτοποιός – ζαχαροπλάστης Νίκη Μάζη υπόσχεται πολλά για εσάς και τους καλεσμένους σας

 Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη η βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 120 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζι. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 ή 32 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν για λίγα λεπτά.

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί. Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα σε προθερμασμενο φούρνο. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αχνίζουμε με άχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβλήματα στη Β. Ελλάδα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στην κυκλοφορία στη Β. Ελλάδα από την επιδείνωση του καιρού Προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη, λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *