«Δεν πρόκειται να δεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ»

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, αποστέλλει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως θα επιμείνει στη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ αφήνει ανοιχτή τη «θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Κανένα ορθολογικό επιχείρημα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων», υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων η κ. Αχτσιόγλου, τονίζει ότι η επαναφορά τους αποτελεί «κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι «δεν έχει τεθεί από τους δανειστές». Σημειώνει επίσης, ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί ο στόχος του +0,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2016» και εκτιμά, πως ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθινοπωρινή… Άνοιξη στον τουρισμό

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει ως συμπέρασμα, τόσο από τα μηνύματα των ξενοδόχων όσο και από τα στοιχεία κραστήσεων θέσεων των αεροπορικών εταιρειών. Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας φτάνουν τα 2,7 εκατομμύρια, από 2,39 εκατομμύρια τον περυσινό Σεπτέμβριο, ενώ αύξηση παρατηρείται και[…]

Περισσότερα »

Άνεμος αισιοδοξίας για την πορεία της ναυλαγοράς

Άνοδο για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο κατέγραψε ο δείκτης εμπιστοσύνης για την πορεία του ναυτιλιακού κλάδου, της εταιρείας ελεγκτών Moore Stephens. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει ανά τρίμηνο η Moore Stephens με τη χρήση ερωτηματολογίου μεταξύ πλοιοκτητών, ναυλωτών, brokers, στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών και διαχειριστών, τον φετινό Νοέμβριο ο μέσος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *