Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA για το 2017

Ξεκίνησε το νέο Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της HELMEPA  με το 2ήμερο πιστοποιημένο από την Κυπριακή Ναυτιλιακή Αρχή σεμινάριο “Marine Environmental Awareness”.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 24 σεμινάρια χωρισμένα στις παρακάτω πέντε κατηγορίες, από τις οποίες οι πρώτες τέσσερις περιλαμβάνουν 5 διήμερα σεμινάρια και η πέμπτη 4 μονοήμερα.

–  Α. Βέλτιστες Πρακτικές για την Εφαρμογή της MARPOL 
–  Β. Σύγχρονες Προκλήσεις για τη Ναυτιλία και Νέοι Κανονισμοί
–  Γ. Ανθρώπινος Παράγοντας και Λειτουργική Ασφάλεια στο Πλοίο
–  Δ. Marine Environmental Awareness 

–  Ε. Σύγχρονη Ναυτική Μετεωρολογία

Oι Εισηγητές των σεμιναρίων είναι ειδικευμένα στελέχη 12 Εταιρειών και Οργανισμών Μελών, ακαδημαϊκοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αξιωματικοί ΛΣ, ανεξάρτητοι επιστημονικοί συνεργάτες καθώς και το επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA.

Η HELMEPA ευχαριστεί θερμά όσους ενεργά συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος, τα Μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της για τις υποδείξεις τους στην κατάρτιση των θεμάτων και εκείνους που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο ΦΕΚ η απόφαση για εξόφληση οφειλών με κάρτα μέσω TaxisNet

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών, με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών, μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.  Όπως αναφέρει η εγκύκλιος ΠΟΛ.1071/2018 της ΑΑΔΕ: 1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών (φυσικών και μη[…]

Περισσότερα »

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ… αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο

Ανάμεσα στις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή είναι και αυτή που ρυθμίζει την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο. Θα υπολογιστεί με τις υφιστάμενες αντικειμενικές τιμές και δεν υπάρχουν αλλαγές στα κριτήρια για τους δικαιούχους, για εκπτώσεις ή απαλλαγές. Προβλέπεται ακόμη η σύσταση διαρκούς, συντονιστικής επιτροπής για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *