Το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 έφθασε το 1% ως 1,5%

To πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2016 έφθασε το 1% ως 1,5% του ΑΕΠ το 2016, πάνω από τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ, καθώς τα φορολογικά έσοδα βελτιώθηκαν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η επίδοση αυτή θα μας βοηθήσει να αντισταθμίσουμε την άποψη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν πρόσθετα μέτρα, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό που προβλέπει στο 2018 για την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η τελευταία πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα από την εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, στα τέλη του 2016. «Χάρη σε αυτή την επίδοση (του 2016), κάνουμε μία πολύ καλύτερη αρχή το 2017», δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στα κρατικά έσοδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Die Welt: Επωφελείται ο ελληνικός τουρισμός

Τα καλά νέα για τον ελληνικό τουρισμό συνεχίζονται στον γερμανικό Τύπο. Η Die Welt, σε εκτενές ρεπορτάζ στη διαδικτυακή της έκδοση, καταγράφει τις επιπτώσεις που έχει στο τουριστικό πεδίο ο φόβος για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως σημειώνει, «σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν επωφελείται τόσο πολύ από τον φόβο απέναντι στην[…]

Περισσότερα »

Στην Αθήνα το κέντρο των αποφάσεων

Στην Αθήνα μεταφέρεται από την επόμενη εβδομάδα το επίκεντρο της προσοχής, αφού από τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου θα εξαρτηθεί το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης καθώς και το περιεχόμενό της. Οι εκ του σύνεγγυς διαβουλεύσεις στο γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο θα κρίνουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *