Ο Δ. Πειραιά στην τελετή της πρεσβείας της Ρωσίας για την ημέρα του διπλωματικού υπαλλήλου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποίησε την Παρσκευή η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, στο Ρωσικό νεκροταφείο στο Δημοτικό Κοιμητήριο «Ανάσταση», για τη μνήμη των ενταφιασμένων Ρώσων Διπλωματών, στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού Υπαλλήλου, που εορτάζεται στη Ρωσία την 10η Φεβρουαρίου.

Από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.
Ο κ. Μώραλης, δήλωσε: “Ήταν τιμή για εμένα, να παρευρεθώ σήμερα στην Ημέρα Διπλωματικού Σώματος της Ρωσίας, στο Ρωσικό Κοιμητήριο της Ανάστασης, σε μια σεμνή αλλά σημαντική τελετή για τους Ρώσους Διπλωμάτες, για την πόλη μας. Για εμένα ήταν μια εμπειρία. Ξεναγήθηκα στα ταφικά μνημεία και έμαθα αναλυτικότερα την ιστορία του Νεκροταφείου και των σημαντικών ταφικών μνημείων, τα οποία τιμούν οι Ρώσοι. Είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά να φιλοξενεί το Ρώσικο Νεκροταφείο. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε καλή συνεργασία με την Πρεσβεία και έχουν τη δική μας συγκατάθεση, έτσι ώστε να αναβαθμίζουν τον χώρο που φιλοξενεί αυτά τα ταφικά μνημεία. Θέλουμε να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο χώρος και θα είμαστε αρωγοί, όσο μπορούμε, στην προσπάθεια της Ρωσικής Πρεσβείας. Είναι ένα ιστορικό νεκροταφείο για τη Ρωσία και θα ήταν χρήσιμο, όχι μόνο οι Ρώσοι αλλά και οι Έλληνες, να το επισκεφθούν και να μάθουν την ιστορία των Διπλωματών και όλων όσοι είναι ενταφιασμένοι εδώ. Καταθέσαμε λουλούδια με τους εκπροσώπους του Διπλωματικού Σώματος της Ρωσίας, ώστε να τιμήσουμε τους Διπλωμάτες που απεβίωσαν στη χώρα μας. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός για εμάς και κάθε χρόνο, την αντίστοιχη ημέρα ο Δήμος θα εκπροσωπείται σε αυτή την εκδήλωση”.

Τον κ. Μώραλη υποδέχθηκε ο Πρεσβευτής – Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Ολέγκ Μπρεντίχιν, καθώς και εκπρόσωποι της Πρεσβείας.

Ο κ. Μπρεντίχιν ξενάγησε τον Δήμαρχο Πειραιά στα ταφικά μνημεία, ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν λουλούδια στους τάφους των Ρώσων Διπλωματών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή

Tης Νάσιας Ευτυχίου… Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Ρέντη (Παλιό Δημαρχείο Ρέντη, Μπιχάκη 15), πενήντα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Δήμου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. «Κάθε Σεπτέμβριο και Μάιο γίνεται αυτή η εθελοντική[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με συνδικαλιστές των ΟΤΑ

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων, μετά και τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων στους δήμους. Στις 12:00, ειδικότερα, ο υπουργός θα δεχτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ στις 14:30[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *