Χ. Ζηλάκου: O Δ. Πειραιά δεν έχει κλείσει κανέναν Βρεφονηπιακό Σταθμό…

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου έδωσε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1 FM»,  σχετικά με την κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά. Τα βασικά σημεία της  συνέντευξης  είναι τα εξής:

“Παλεύουμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών”

“Ο  Δήμος Πειραιά αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 1000 παιδιά, ωστόσο υπάρχουν τόσα προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε για να μπορούμε να βάλουμε 1000 παιδάκια στους Παιδικούς Σταθμούς. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου από το 2014 που αναλάβαμε Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καλύψουμε τα κενά σε προσωπικό κι αυτό το καταφέρνουμε κατά ένα μεγάλο μέρος με προσλήψεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Στην καλύτερη περίπτωση,  καταθέτουμε τις ανάγκες μας τον Φλεβάρη και εγκρίνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιούλιο. Αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι η καθυστέρηση της σχολικής χρονιάς που έρχεται από 1η Σεπτέμβρη κι είναι όλο το προσωπικό τοποθετημένο στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Και το νέο προσωπικό δυστυχώς έρχεται τον Νοέμβριο, αλλά μειωμένο αριθμητικά από αυτό που έχουμε ήδη ζητήσει από το Υπουργείο. Παλεύουμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών με το υπάρχον προσωπικό, για να μην κλείσει κανένας Βρεφονηπιακός Σταθμός. Αν δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των υπαλλήλων, δυστυχώς θα τους είχαμε κλείσει ήδη“.

“Τα παιδιά μπαίνουν αξιοκρατικά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς”

Έχουμε βάλει μοριοδότηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, για να μπαίνουν αξιοκρατικά τα παιδιά, τα οποία δεν μπαίνουν μόνο με τη φορολογική δήλωση. Ανάλογα αν είναι δημότης και κάτοικος της πόλης, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχει κάθε οικογένεια, αν έχουν κάρτα ανεργίας, αν είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς  και φυσικά με τη φορολογική τους δήλωση. Από τότε που αναλάβαμε Δημοτική Αρχή, μπήκε η μοριοδότηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, για να  μπαίνουν τα παιδιά αξιοκρατικά”.

“Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό”

“Ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός μπορεί να φιλοξενεί από 25 μέχρι και 100 παιδάκια. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις είτε στο  εκπαιδευτικό προσωπικό είτε στο βοηθητικό προσωπικό, γιατί σε έναν σταθμό δεν είναι μόνο οι βρεφονηπιοκόμοι. Είναι και οι μάγειροι, οι τραπεζοκόμοι, οι καθαριστές. Δηλαδή, έχουμε ελλείψεις και από τα δύο κομμάτια.  Εκεί που ζητάς από το Υπουργείο Εσωτερικών να στελεχώσει με 90 άτομα τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς,  στέλνει 30 και κάθε χρόνο είναι και κατά 10% μειωμένο το προσωπικό.

Αν δεν υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των υπαλλήλων, δυστυχώς θα είχαμε κλείσει Βρεφονηπιακό Σταθμό. Γιατί έχουμε τραγική έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό. Και η στελέχωση αποτελείται 99% από γυναίκες. Ως Δήμος Πειραιά δεν έχουμε κλείσει κανέναν Βρεφονηπιακό Σταθμό. Κάτι που έχουν κάνει άλλοι δήμοι. Εμείς  παλεύουμε με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουμε ανοικτούς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπ. Σπυρίδων: Παρέμβαση στη Συνάντηση ESPON on the Road

Για τις ευκαιρίες ταχείας ανάπτυξης των ελληνικών νησιών καθώς και στην τόνωση της απασχόλησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας στη βάση της λεγόμενης «Γαλάζιας Οικονομίας», αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων, στο πλαίσιο της παρέμβασής του στη διακρατική συνάντηση ESPONontheroad, που ξεκίνησε τις εργασίες της στον Πειραιά τη Δευτέρα[…]

Περισσότερα »

Eκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου «Η Αργώ»

Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.  Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι δωρητές που έχουν συμπαρασταθεί και στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *