Γ. Πατούλης: “Θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Σκουρλέτης είναι υπουργός όλης της Αυτοδιοίκησης”

Με αφορμή τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, σχετικά με τη στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη διαδικασία του διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης o Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

“Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει στον εθνικό διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη, παρουσιάζοντας επίσημες θέσεις και προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται στις αποφάσεις δύο Συνεδρίων της, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Στο διάλογο αυτό εκφράζουμε τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Ελλάδος, άρα δεν θα έπρεπε να αμφισβητεί ο κ. Υπουργός αν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι η Εθνική Ελλάδος. Γιατί είμαστε ο μόνος θεσμός του οποίου οι αιρετοί εκπρόσωποι διαθέτουν τόσο ισχυρή πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση, αφού εκλέγονται με ποσοστά άνω του 50%. Δεν στηρίζουν την πολιτική τους διαδρομή και πορεία σε «αταίριαστες συμμαχίες»

Σε αντίθεση με την Κ.Ε.Δ.Ε., η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει τις δικές της, επίσημες θέσεις στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη. Όσα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουμε είτε μέσω ανεπίσημων διαρροών στον Τύπο, είτε μέσω κειμένων επιτροπών που δεν δεσμεύουν πολιτικά την Κυβέρνηση.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Ποιοι είναι αυτοί που φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος; Και ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να φορούν τη φανέλα  του κόμματος που ανήκουν; Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και ο Υπουργός Εσωτερικών φορά τη Φανέλα Εθνικής Ελλάδος και είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της Αυτοδιοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συμμετάσχει στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση του Κράτους, αρκεί ο διάλογος αυτός να μην είναι προσχηματικός.

Καλούμε τον κ. Υπουργό να προσέλθει στο διάλογο αυτό με θέσεις και προτάσεις και με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Πειραιά για την 28η Οκτωβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, την Κυριακή, σε όλους τους δήμους της Αττικής, λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 08.00΄ και απαγόρευση της στάσης και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *