“Να αναδειχθεί ως εμπορικός κόμβος το λιμάνι του Πειραιά”

Για το επενδυτικό πρόγραμμα της China Cosco Shipping Corporation Limited για το λιμάνι του Πειραιά, που αφορά το 2017 και έχει εγκριθεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, ύψους 137,5 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Cpt. Fu Chengqiu, παρουσία του αναπληρωτή δ/ντος συμβούλου, Άγγελου Καρακώστα και του συμβούλου Διοίκησης, Αθανάσιου Λιάγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ανέφερε στον υπουργό ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί ως εμπορικός κόμβος, αλλά και διεθνές κέντρο κρουαζιέρας και ναυπηγοεπισκευής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επίσης αναφορά στις δύο νέες πλωτές δεξαμενές της ναυπηγοεπισκευής, που έχει κατασκευάσει η Cosco (Hong Kong) Group Limited για το Πέραμα, τύπου postpanamax 80.000 και 300.000 τόνων αντίστοιχα, που αναμένεται να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά τους επόμενους μήνες, αλλά και στις εργασίες επισκευής και αναβάθμισης με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, των δύο πέτρινων δεξαμενών που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και των δύο μικρών πλωτών στο Πέραμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αργούς ρυθμούς γίνεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο

Αργή αποδεικνύεται η -με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ- διαδικασία μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων της Λέσβου, προκειμένου να προστατευθούν από τις δύσκολες χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες. Μέχρι τις 5 το απόγευμα συνολικά είχαν μεταφερθεί 235 άτομα από τους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά[…]

Περισσότερα »

Σύσκεψη πριν τα μπλόκα πραγματοποιούν οι αγρότες

Σύσκεψη πριν την έναρξη των μπλόκων θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Βασιλί Φαρσάλων. Σκοπός της σύσκεψης είναι η προετοιμασία της καθόδου των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *