Θεσσαλονίκη: Παράδοση του πρώην στρατοπέδου “Π. Μελά” στην πόλη

Σημαντική ημέρα δικαίωσης ενός πολυετούς αγώνα η παράδοση του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται (…) σήμερα κάνουμε ένα βήμα είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση», αυτός ο ιστορικός, κρίσιμος χώρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης των 336 στρεμμάτων αποδίδεται σήμερα στους πολίτες της περιοχής, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το πρώην στρατόπεδο Π. Μελάς, είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, είπε ο κ Τσίπρας. Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό», είπε.

Το στρατόπεδο θα αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό-πολιτισμικό κέντρο και χώρο αναψυχής, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη. Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας τη συμβολή τους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερος χώρος για τους πολίτες. Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Τέλος, εξήρε «τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, το πιο συγκροτημένο κύτταρο της δημόσιας διοίκησης να συμβάλει στην ποιότητα ζωής, να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή». Και κατέληξε: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σβίγκου για Ελληνικό: Η επένδυση μπορεί να προχωρήσει

Αιχμές για τη στάση της ΝΔ, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό άφησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ένα αφήγημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο οποίος μπλοκάρει τις επενδύσεις. Ένα κλίμα το[…]

Περισσότερα »

Επίσκεψη «αστραπή» του γ.γ. ΝΑΤΟ σε Αθήνα – Άγκυρα

Στη έδρα της συμμαχίας οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην επιτήρηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο με πλοία, αερόστατα αλλά και άνδρες της ακτοφυλακής. Την Ελλάδα και την Τουρκία θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε μια χρονική στιγμή που οι συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *