Νοσ. Μεταξά: Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας: «Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διοργανώνει Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας με θέμα:  «Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νεόδμητου Ραλλείου Σχολείου στο Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη & Επονιτών).

Λίγα λόγια για τη «διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»
Η διαδρομή της νόσου είναι γεμάτη δυσκολίες και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τη στιγμή της διάγνωσης. Στην αντίπερα όχθη ο φόβος, ο πόνος, το άγνωστο μέλλον καρτερούν να μονομαχήσουν με την αγάπη και το θάρρος για τη ζωή. Η οικογένεια, οι φίλοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στηρίζουν την ελπίδα και ανακουφίζουν τη ψυχή.

Η συνάντηση θα προσεγγίσει μέσα από τη τέχνη τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα των ασθενών, που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής τους. Με χαμόγελο, θετική σκέψη, αισιοδοξία τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν. Η διεπιστημονική προσέγγιση μπορεί να εξαφανίσει τη σκιά που έρχεται να σε πνίξει στο άκουσμα, στη σκέψη, στην ιδέα της λέξης καρκίνος.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε ότι αφορά την κατανόηση των συναισθημάτων των ασθενών, την βελτίωση της θεραπευτικής σχέσης και της παρεχόμενης φροντίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο τραυματίες στην πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Δύο εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί καθώς υπέστησαν εγκαύματα από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής τους τραυματίες παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ δεν υπήρξε ανάγκη απεγκλωβισμού. Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου και δεν υπάρχει κίνδυνο εξάπλωσης σε γύρω έκταση.[…]

Περισσότερα »

Την Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου και το ΕΚΑΣ

Την Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου και του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Ειδικότερα, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων και του ΕΚΑΣ σε 193.478 δικαιούχους, καθώς και των αναδρομικών του ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους, ενώ την Παρασκευή 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *