ΓΣΕΒΕΕ: Ίδρυση φορέα για την αναγνώριση μοναστηριακών προϊόντων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και ανταλλαγής προτάσεων για θέματα αναπτυξιακής πολιτικής που επιδιώκει η ΓΣΕΒΕΕ με τoυς αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη  της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου.

O Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον Υπουργό για την ίδρυση από την Συνομοσπονδία ενός φορέα για την αναγνώριση των Μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών και την απονομή σήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΟΝ», σε αντιστοίχιση με τα σήματα «Monastic» και «Kosher», σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού πιστοποίησης της Ελληνικής Κουζίνας («Σήμα Ελληνικής Κουζίνας») και των Ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ζήτημα επί του οποίου η ΓΣΕΒΕΕ προωθεί ήδη αντίστοιχες ενέργειες σε μελετητικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Η ΓΣΕΒΕΕ, δεδομένης της μακρόχρονης και εκτεταμένης εμπειρίας της στη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών, επανέλαβε επίσης το βασικό πυρήνα των προτάσεων της για την ανάγκη ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης των συνεργατικών σχημάτων και των συνεργειών στον ευρύτερο τομέα της Αγροδιατροφής, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Φορολογικά κίνητρα και ρευστό

Εμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά, αλλά και κίνητρα για μεγάλου μεγέθους επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν άμεσα ξένα κεφάλαια, προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Μεταξύ των κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων είναι η ταχεία αδειοδότηση, ο σταθερός φορολογικός συντελεστής για 12 χρόνια, η επιχορήγηση με την κάλυψη του[…]

Περισσότερα »

Δίνουν «τα ρέστα» τους κυβέρνηση και Τρόικα

Του Νίκου Μπαρδούνια… Μάχη για να περάσουν τις θέσεις τους δίνουν κυβέρνηση και Τρόικα καθώς έως την Κυριακή θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 10,1 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ώρες όλοι οι υπουργού με τα «καυτά» χαρτοφυλάκια θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *