ΚΠΙΣΝ: Συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική ποίηση (ή στην ποίηση της μουσικής…)

Toυ Δημήτρη Αντωνόπουλου

”Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διερευνά το κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ ποίησης και μουσικής, αναθέτοντας σε μια ετερόκλητη και ταλαντούχα ομάδα μουσικών να διασκευάσει τραγούδια (ή μήπως ποιήματα;) τραγουδοποιών, των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί. 

Μια συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική ποίηση ή στην ποίηση της μουσικής, όπου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν έργα των Ian Curtis (Joy Division), Adrian Borland (The Sound), Alan Vega (Suicide), Lou Reed (Velvet Underground), Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simone και David Bowie, με μια φρέσκια ματιά.

Αντλώντας έμπνευση και ήχο από τους Joy Division, τους The Sound και τους Suicide, οι Rattler Proxy θα παρουσιάσουν μια συναυλία που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο του Adrian Borland, θα μεταφερθεί στο μουντό Manchester του Ian Curtis, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ‘80″.

Ένα μέρος, απο το σχετικό δελτίο τύπου βέβαια τα παραπάνω… Θα είμαι εκεί. Αυτά δεν χάνονται. Είχα την τύχη μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, να φιλοξενήσω στην εκπομπή μια συνέντευξη του σπουδαίου Richard Witts των εξαιρετικών Passage. Σημαντικό σχήμα, απο εκείνη την μοναδική γενιά του Manchester. Αφορμή μάλιστα για την συνέντευξη αυτή, ήταν το νέο βιβλίο (μόλις κυκλοφόρησε) σχετικά με την ποίηση των Passage, με τον τίτλο ”The Passage : Post Punk Poetry” https://www.youtube.com/watch?v=QgnpaAxH8SM&t=141s

Στο παρελθόν φιλοξένησα στην εκπομπή μια σειρά από επίσης σημαντικά ονόματα αυτής της κορυφαίας σκηνής.

A Certain Ratio, Peter Hook (Joy Division – New Order), Mark Burgess (Chameleons), Buzzcocks, κάποια απο τα ονόματα αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=oyYsbR2NQIA

https://www.youtube.com/watch?v=FrJx22fMvSU

https://www.youtube.com/watch?v=oNYQjhPEpOM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εψιλον και Σκάι: Ετοιμάζουν τα πρώτα τους ελληνικά σήριαλ!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…..   Για πρώτη φορά οι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί  Σκάι και Εψιλον ετοιμάζονται να εντάξουν στο πρόγραμμα τους μυθοπλασία.Ο Σκάι με τις “Προδοσίες” σήριαλ έντονης δράσης σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη και το Εψιλον με τον “Κακό Πεθερό” του Χάρη Ρώμα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, καινούργια οικογενειακή κωμωδία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *