Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις (και) από την ελληνική αντιπολίτευση (;)

Το ΔΝΤ δεν έχει ζητήσει δεσμεύσεις απο την ελληνική αντιπολίτευση για την περίοδο μετά το 2019 δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο αξιωματούχος απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν νωρίτερα ότι το ΔΝΤ ζητά από τα ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσουν διαβεβαιώσεις για μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης,» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.

O Γάλλος υπουργός κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Σαπέν, ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε από άλλους για λόγους τεχνογνωσίας και αξιοπιστίας. Ωστόσο, πλέον, είναι παρόν, ανέφερε, προσθέτοντας ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση μαζί με το ΔΝΤ.

Επίσης, χαρακτήρισε «εμμονή» του ΔΝΤ τα εργασιακά, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις απαιτήσεις για το δημοσιονομικό σύστημα και κυρίως τις συντάξεις», σημείωσε, τονίζοντας ότι το «περίεργο» στη στάση του ΔΝΤ, είναι ότι «ζητά από την ελληνική αντιπολίτευση να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

«Πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί την περίπτωση να ζητούσε κάποιος το ίδιο από τη Γαλλία. Ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ζητά το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν απάντησε πως προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προκειμένου να διασφαλιστούν η ανάκαμψη και οι επενδύσεις. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα συζητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για την περίοδο μετά το 2018 και το χρέος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «μη σοβαρό» το αίτημα για διατήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μία δεκαετία.

ΠΗΓΗ: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένη αγοραστική κίνηση αλλά μείωση τζίρου κατά 8%

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου…. Αυξημένη ήταν η αγοραστική κίνηση στις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου όπου ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, με τις αγορές πάντως να είναι μετρημένες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) Νίκο Μανεσιώτη. Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο κ. Μανεσιώτης σημείωσε παράλληλα ότι σε σύγκριση με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *