Διάσωση κατοικίας και δόση 50 ευρώ για χρέη 270.000 ευρώ

Ανάσα και ελπίδα έφερε η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου για μια νεαρή δημόσιο υπάλληλο, σύμφωνα με την οποία διασώζει το σύνολο της περιουσίας της και ρυθμίζει τα χρέη της, που ανέρχονται στο ποσό των 270.000 ευρώ.

Η υπερχρεωμένη συμπολίτισσα μας, εργάζεται ως υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το δε μηνιαίο καθαρό εισόδημά της ανέρχεται στο ποσό των 970 ευρώ κατόπιν παρακράτησης ποσού 149,24 ευρώ που γίνεται από τράπεζα για αποπληρωμή δανείου, ενώ έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 55.000 ευρώ, το οποίο είναι υποθηκευμένο από Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, τα δάνεια συνολικού ποσού 270.000 ευρώ ανελήφθησαν σε περιόδους, όταν και διέθετε επαρκές εισόδημα για την σταδιακή και άνευ καθυστερήσεων αποπληρωμή τους.

Ωστόσο η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος λόγω της βίαιης περικοπής μισθών και συντάξεων και η ταυτόχρονη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, την οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, εγκλωβίζοντας τη σε μία κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον και να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Μονόδρομο λοιπόν και τελευταία γραμμή άμυνας, αποτελούσε η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την διατροφή, τις σπουδές και την κατάσταση της υγείας της.

Η Ειρηνοδίκης Ναυπάκτου, αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα και την προφορική εισήγηση της δικηγόρου της, αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας, καθώς και την άρση της παρακράτησης των 149,24 ευρώ, ορίζοντας μηνιαίες καταβολές 50 ευρώ.

Έτσι, η νεαρή γυναίκα από την Ναυπακτία παίρνει ανάσα από την οικονομική δυσπραγία που την ταλάνιζε και ατενίζει το μέλλον με άλλο μάτι και αναμένει τώρα με αισιοδοξία την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.,

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24ωρη απεργία κήρυξαν οι αρχαιοφύλακες για την ερχόμενη Δευτέρα

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας. Όπως ενημερώνει η Ένωση, οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και[…]

Περισσότερα »

Συνελήφθη Ειδικός φρουρός για εκβίαση και δωροληψία

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταμήνυση. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 41χρονου, ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος Ειδικός Φρουρός διατηρούσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *