Διάσωση κατοικίας και δόση 50 ευρώ για χρέη 270.000 ευρώ

Ανάσα και ελπίδα έφερε η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου για μια νεαρή δημόσιο υπάλληλο, σύμφωνα με την οποία διασώζει το σύνολο της περιουσίας της και ρυθμίζει τα χρέη της, που ανέρχονται στο ποσό των 270.000 ευρώ.

Η υπερχρεωμένη συμπολίτισσα μας, εργάζεται ως υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το δε μηνιαίο καθαρό εισόδημά της ανέρχεται στο ποσό των 970 ευρώ κατόπιν παρακράτησης ποσού 149,24 ευρώ που γίνεται από τράπεζα για αποπληρωμή δανείου, ενώ έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 55.000 ευρώ, το οποίο είναι υποθηκευμένο από Τράπεζα.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, τα δάνεια συνολικού ποσού 270.000 ευρώ ανελήφθησαν σε περιόδους, όταν και διέθετε επαρκές εισόδημα για την σταδιακή και άνευ καθυστερήσεων αποπληρωμή τους.

Ωστόσο η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος λόγω της βίαιης περικοπής μισθών και συντάξεων και η ταυτόχρονη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, την οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, εγκλωβίζοντας τη σε μία κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον και να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Μονόδρομο λοιπόν και τελευταία γραμμή άμυνας, αποτελούσε η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την διατροφή, τις σπουδές και την κατάσταση της υγείας της.

Η Ειρηνοδίκης Ναυπάκτου, αφού μελέτησε τα σχετικά έγγραφα και την προφορική εισήγηση της δικηγόρου της, αποφάσισε να δεχτεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας, καθώς και την άρση της παρακράτησης των 149,24 ευρώ, ορίζοντας μηνιαίες καταβολές 50 ευρώ.

Έτσι, η νεαρή γυναίκα από την Ναυπακτία παίρνει ανάσα από την οικονομική δυσπραγία που την ταλάνιζε και ατενίζει το μέλλον με άλλο μάτι και αναμένει τώρα με αισιοδοξία την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.,

Πηγή: CNN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο

Σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα έξι συνολικά τουρκικά αεροσκάφη (τέσσερα F-16 τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς και δύο CN-235) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και[…]

Περισσότερα »

Πτώση Mirage: Αυτός είναι ο άτυχος πιλότος

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι. Γεννήθηκε το 1984, ήταν παντρεμένος και πατέρας.   Bio Latest Posts Γεωργιάδης Γιώργος Latest posts by Γεωργιάδης Γιώργος (see all) Υπ. Παιδείας: 943 νέες οργανικές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *