Να τα λέμε κι αυτά… “Φουσκοθαλασσιές”

– “μανάβηηηη….! καλέ μανάβηηη…! ”

-” άμα σ΄ ανάβει κυρά μου, φώναξε την Περοσβεστική…! ”

Όλοι μαζί παιδιά, Χορωδία Τρικάλων υπό τη διέφτυνσις του εξαιρετικού μαέστρου Φώτη Ταλαίπωρου:

…θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις (δίς)θα ΄ναι ουρανού κατάνυξης

…θά ΄ναι σα να μπαίνει η Ανοιξις, στα ξαφνικάααααα…!

Ετσι. Δυνατά. Αγρια. Με την γκαρίδα να φτάνει στον Έβδομο Ουρανό!

ΑΝΟΙΞΗ σου λέει ο άλλος…ν΄ ανθίζουνε λέει οι μυγδαλιές και άλλα οπωροφόρα και να νιώθεις μιά ανάτασις, μιανή αιστησιακή ικανότην, ένα λίγωμα, ένα φούντωμα, ένα κάψιμο σε ευαίστητα σημεία… ΜΩΡΗ!… θα κάτσω δηλαδή να μπανίζω τα άνθη να κάμνουνε μπίου – μπίου ή να χιμήξω στην Εθνική και να μην αφήσω φορτηγατζή για φορτηγατζή να κάμνει Ανάσταση εξ ολοκλήρου; Αέραααα… ορμάτε Μακεδονομάχοι και Μακεδονομάχισες, στάχτη και μπούρμπερη… κάντε τα σουτιέν σφεντόνα και σφεντονίστε τους όλοι… ορμάτε καλά μου κορίτσα,μη λυπηθείτε σερνικό… και του τρίτου φύλλου άμα λάχει, δε χαλάει η συνταγή – εσύ, εμένα άκουε τι σε λέω-… ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ!

”………………….ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ… παιδιόθεν, πώς να στο ξηγήσω… ημασταντούμανε αρκούντως αιστησιακιά και κάτι σα να βράζει από κάτου, ένα φούρ – φούρ μπορώ να σε πώ, ένα σκίσε με ν΄ αλλάξω ράφτη, ένα μιά ξεπέτα την ημέρα τον χειμώνα κάμνει πέρα, πώς να σε πώ….

… ειναι νύχτα… απέναντι στο ρετιρέ, ο γνωστός ζωντοχήρακλος Ζουμπουλιά Αυγολέμονου έχει καλέσει για ένα κρασί τη μισή Λαχαναγορά… και χαρά οι αγαθοί λαχανοπώλαι και οπωροπώλαι!… απόφοιτος της Μεγάλης Σχολής ” ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ‘‘ η Ζουμπουλιά… έχει να δώσει η γυναίκα κι έχει λαμβάνειν οσωνούπω… ΑΠΟ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ… Μανάβικο ανοίγει άμα το θελήσει… με τα καφάσια της τα φέρνουν οι λαχαναγορίται… απεξανέκαθεν κουβαρντάδες… μιά μπανάνα απέ δω δεν ξέρουν να φέρουν… ααααχ! … α, το σκούζει κιόλα … ΚΑΛΕ,ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ;… αδύνατο να κοιμηθώ… πώ – πώ τι φούντωσις… να τηνε καταραστώ ή να υπαγάγω να λάβω μέρος στη συνάθροισις; … αποκλείεται να τους προφτάσει όλοι…τόσοι που είναι… αυτό, δεν είναι γυναίκα… Μήτρα Ταχύτητος είναι…τυχερήηηη… ΚΑΛΕ ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ; (Αυτήνηνα τη στάση δεν τη γιγνώσκω… ΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΠΕΦΤΕΙ;…ααααα, τώρα τη σαβουρντά νε καταής… κοίτα ευλυγισία η ζωντοχήρα, κοίτα άνεση… μπράβο Ζουμπουλάρα μου εσύ… ΔΙΔΑΣΚΕΙ παιδί μου η γυναίκα… εγώ να τα βλέπω αυτά που ακόμα έχω τους ενδοιασμοί μου και μη με δαγκώνεις εκεί και μη με κάμνεις πιπιλιές και άστο αυτό μην το τραβάς και πρόσεχε παιδί μου ΠΟΥ βάνεις το χέρι σου και σιγά βρε σκύλε θα με φας το σκουλαρίκι και γιατί βαράς βρε σε βάρεσα εγώ;… ΜΗ ΣΦΙΓΓΕΙΣ ΕΙΠΑ! ΔΕ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗ, ΕΝΤΑΞΕΙ;… και μπράβο στους λαχαναγορίται… άξιοι – άξιοι… σίδερο στη μέση σας γιαβριά μου… α, παίζει κι ένας σκύλος… γούτου -γούτου… μεγάλος για σκύλος !… τι χαριτωμένο… μπράβο το χρυσό μου… ωραία ράτσα με φαίνεται !”

”…. αν δεν με απατάει η ακοή μου ΚΑΙ το αποκάτου ηλικιωθέν ζεύγος Αυνανία και Μαρίτσας Καραμπαούλογλου – συνταξιούχοι επί τιμή του Δημοσίου – ένα γρούτσου – γρούτσου ακούω… ή ξεψυχάνε ομαδικώς ή χάλασεν ο σομιές του κρεβατιού…είναι και 187 κιλά αηδία η Μαρίτσα… αφού απο παλαιόθεν ενθυμούμαι, κάθε φορά που ο Αυνανίας πιθυμούσε κατιτίς σεξουλιάρικα μετά της μπροστόβαρης (καλέ; αυτό, της Μαρίτσας, δεν είναι βυζί…τα αγροκτήματα ΑΡΟΖΑ είναι) κι αυτήνηνα του καθότανε, σαν σκηνή ανακατάληψης του υψώματος απ τις συμμαχικές δυνάμεις ήντουνε!…τυχερή η μπουλντούμα!..τώρα, βέβαια, αυτουνού κούκου δεν κάμνει αλλά της κάμνει θεωρητική προσέγγισης τι θα της έκαμνε άμα τον έκαμνε κούκου και τη βάνει και σκούζει κοντά στην εξώπορτα και ενθουσιάζονται οι άλλοι γέροι της γειτονιάς και βγαίνουνε στα μπαλκόνια και βαρούν τα παλαμάκια σκούζοντας ” ΑΞΙΟΣ,ΑΞΙΟΣ,ΑΞΙΟΣ! ”.

”…………………Να πείς δε δοκίμασα διάφοροι τρόποι να χαλαρώσει το νευραστενικόν μου σύστημα ένα πράμμα;,,,, τι γιόγκα, τι χαλάουα με βενζινόκολλα (ΤΣΟΥΖΕΙΕΙ ΕΙΕΙΕΙ ! ),τι να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο, τι δονητές, τι μπανάνες πού ΄χουν κάλλιον, τι ανώνυμα τηλεφωνήματα σε διάφορους γειτόνοι, τι να αλλάζω τη φωνή και να λέω στις γριές πως είμαι ο Χάρος και θα τηνε πάρω τη σύνταξη, τι τσόντες στο Ιντερνετ, τι τον αράπη στο υπόγειο (8 φορές παλληκάρι εστάθην το μανάρι σε 11 λεπτά ωφέλιμου χρόνου, σίδερο στη μέση του), τι…Τ Ι Π Ο Τ Α !. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΑΙΣΤΗΜΑΣ!

”…………………σε λέει η άλλη, η ώριμη, μη στεναχωριέσαι κόρη μου…φυσιολογικόν γίγνεσται είναι… ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ συμβαίνει…πές το φουσκοθαλασσιά, πες το Παναγιώτη, πές το Μαρία, και Ζωή Κωνσταντοπούλου να το πεις… όπως θές πές το…ΟΛΟΥΣ τους ανθρώποι τους πιάνει και …. ΒΡΑΖΟΥΝ, ΧΟΧΛΑΖΟΥΝ!… Κρύα νερά κόρη μου, παγάκια, γρανίτες, γλύψε και κανά παγωτάκι χτύπα κανά αυγολέμονο, κατιτίς ηλεκτροσόκ…που θα πάει, θα περάσει…υπομονή και ας πονεί.”

Μωρέ πονεί και σφάζει… εδώ σου λέει, Πακιστανό βλέπω και Ρουβάς με φαίνεται… ΑΧ!… οι ποτάνες κι οι λωλές έχουν τις τύχες τις καλές! Λειψαντρία αγάπη μου… ΠΩΣ τους βρίσκει ο ζωντοχήρακλος η Ζουμπουλιά τόσους λαχαναγορίται… μιράκολον με φαίνεται (Ιταλικά το ” θαύμα”), γενική μιρακόλ-λου… και στο κάτω – κάτω τι με λείπει;…και μπόλια – μπόλικα τάχουμε… να σε κάμνω εγώ κατακόρυφον -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ- και πιρουέτα, να σε φύγει ο τεπέτακλας!…άσε πιά τις πόζες….απόφοιτος Σχολής Καλών Τεκνών,αριστούχος…τι να το κάμνεις; παιδί μου σε λέει ο άλλος,σόρρυ δεσποινίς,κούκου δεν κάμνει,με 4 μνημόνια τι περιμένεις, δεν δύναμαι, λυπάμαι, μιά άλλη χρονιά…τι θυμήθηκα τώρα…εδώ σου λέει ο Ζαφείρης ο Πυροσβέστης που η φήμη του ως Η ΜΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ είχεν περάσει τα σύνορα, έχει να σβήσει ΠΥΡΚΑΓΙΑ απέ το 2010 ! (μιανή φιληνάς μου που πήγε για μεζέ με είπεν οτι τον είχε δέσει με σπάγγο μη τον χάσει, ο Ζαφείρης, όχι η φιληνάς μου, και σε τελευταία αρχαιολογική έρευνα, ο Ζαφείρης είχε χάσει ΚΑΙ τον σπάγγο! ).

Οπότε καρδιά μου καημένη πως βαστάς και δε ραγίζεις στον ψεύτη ντουνιά τόση έλλειψης κούκου που αντικρύζεις!… α, δε θα κάτσω να σκάσω κιόλα… θα τηνε πέσω στους εντελώς αλλοδαποί… χεστήκανε αυτοί για μνημόνια και ανάπτυξις και πρώτη φορά αριστερά και τι δήλωσε ο Τσακαλώτος στους Θεσμοί….ΠΩΣ ΜΕ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΩ….εδώ ο Σημίτης έλεγε ότι οι αλλοδαποί θα σώζανε τα ασφαλιστικά ταμεία στη δικιά μου την περίπτωση θα κολλώσουνε περί φίκυ – φίκυ; Τι τα θές, τι τα γυρεύεις… διεθνής η γλώσσα του έρωτα αγάπη μου…πάρε σύ την ανάλογη πόζα να διείς για πότε τρέχου νε να στον σφυρίξουνε ! Όλοι μαζί παιδιά:

”……………………….θά ΄ναι σα να μπαίνει η άνοιξη, θάναι σα να μπαίνει η άνοιξη. στα ξαφνικάαααα….!”

 ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΡΑΣΕΞΟΓΛΟΥ,ΚΟΡΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Και για την αντιγραφή

ΑΝΤΡΕΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος τα δακρυγόνα σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων

Το Υπ.Προ. Πολίτη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την χρήση χημικών στην σημερινή πορεία – Δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχωνστη συμβολή της λεωφόρου Βασ.[…]

Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2017: Τα θέματα των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ

Με την εξέταση μαθημάτων ειδικότητας ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι: Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία και Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού. Δείτε τις εκφωνήσεις των Θεμάτων. Δενδροκομία Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *