Λευκός Πύργος και Δ. Θέατρο Πειραιά… Φωτίζονται για καλό σκοπό

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι τα δύο μεγάλα ελληνικά κτίρια που θα φωτιστούν για καλό σκοπό υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος των αιμορροφιλικών ατόμων.

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του κοινού είναι τα πρώτα βήματα προκειμένου να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, η ασθένεια της αιμορροφιλίας, ενός σημαντικού ζητήματος υγείας που μας αφορά όλους.

Η αιμορροφιλία είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή της πήξης του αίματος, εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου και διαρκεί καθόλη τη ζωή του. Ουσιαστικά, πρόκειται για βλάβη στο μηχανισμό του οργανισμού για την παύση της αιμορραγίας μετά από ένα τραυματισμό αγγείου, όπου φυσιολογικά το αίμα θα έπρεπε να πήζει. Η βαρύτητα της κατάστασης του ασθενούς προέρχεται από το ποσοστό έλλειψης της πρωτεΐνης.

Αφορμή για την εν λόγω ενέργεια αποτελεί η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας (17 Απριλίου), που θα εορταστεί όπως κάθε χρόνο με ποίκιλες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συχνότητα εμφάνισης αιμορροφιλίας Α υπολογίζεται στο 1:10.000, δηλαδή 1 πάσχοντας ανά 10.000 γεννήσεις, ενώ σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 850 άτομα με αιμορροφιλία. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκόσμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων σε σχέση με  την διαχείριση του προσφυγικού και ειδικότερα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν πλέον σε καθημερινή βάση στον χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών. Σκοπός είναι  να αποτελέσει  για το επόμενο διάστημα σημείο συγκέντρωσης ειδών[…]

Περισσότερα »

Χάθηκαν 250 χιλ. θέσεις εργασίας από το πάγωμα του ΕΣΠΑ

[soundcloud params=”auto_play=true&show_comments=true&color=0ac4ff”]https://soundcloud.com/theodore-papan/192015a[/soundcloud] Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, φιλοξένησε  το “ΚΑΝΑΛΙ 1 90.4 fm“και η εκπομπή «Αντίσταση κατά της Αρχής», των Γιάννη Κλάδη και Νίκου Σηφάκη. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε αρχικά στο μεταναστευτικό όπου η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *