Στα 5,9 δισ. ευρώ οι συνολικές επενδύσεις της ΔΕΗ στην κρίσης

Στα 13,3 δισ. ευρώ φθάνει σήμερα η αξία των παγίων της ΔΕΗ σε ορυχεία, παραγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Ανδριώτης, μιλώντας σε ημερίδα για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ.

Ο κ. Ανδριώτης τόνισε ότι η ΔΕΗ επενδύει στους τομείς αυτούς κατά μέσο όρο πάνω από 900 εκατ. ευρώ το χρόνο (συνολικά 5,9 δισ. ευρώ την τελευταία επταετία, κατά τη διάρκεια της κρίσης). Ανέφερε ακόμη ότι την περίοδο 2010 – 2016 αποσύρθηκαν για λογούς οικονομικούς και περιβαλλοντικούς μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 2.180 μεγαβάτ και εντάχθηκαν 1.417 MW νέων μονάδων, ενώ στο διάστημα 2017 – 2025 θα αποσυρθούν πάνω από 2.100 MW και θα ενταχθούν περίπου 1.800, μαζί με τις μονάδες των νησιών και τις ανανεώσιμες πηγές. Αναφερόμενος δε στη συμφωνία για υποχρεωτική μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ κάτω από το 50% ως το 2020 τόνισε ότι εκτός από τις συμφωνίες υπάρχουν και οι νόμοι της φύσης που δεν μπορούν να παραβιαστούν.

Την εκτίμηση ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, Ντίνος Μπενρουμπή. “Αν δεν υπάρχουν ισοδύναμα μείγματα στην παραγωγή απευθείας ελεγχόμενα από τον παραγωγό και όχι με άλλους τρόπους, δεν θα ανοίξει η αγορά. Η αγορά δεν ανοίγει από τη λιανική προς τα πίσω αλλά από την παραγωγή” ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή. Πρόσθεσε ακόμη, ότι στην υποθετική περίπτωση που κάποιος αγόραζε κάποιο εργοστάσιο της ΔΕΗ θα στηριζόταν στο υπάρχον προσωπικό και τεχνογνωσία καθώς “δεν φιλοδοξεί κανένας να αντικαταστήσει τους ήδη εργαζόμενους από άλλους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επέκταση του λιμένα Πειραιά ενέκρινε το ΣτΕ

Το πράσινο φως άναψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επέκταση του επιβατικού λιμένα του Πειραιά, που είχε δρομολογηθεί, για τον ελλιμενισμό κρουαζερορόπλοιων του ΟΛΠ και για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco

Περισσότερα »

Πώς θα διαγραφούν παλαιά χρέη προς τα Ταμεία

Την ψήφιση της διάταξης που θα προβλέπει την υπό προϋποθέσεις διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών οι οποίες είχαν βεβαιωθεί πριν από την λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) αναμένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών, και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ασφαλιστικές διατάξεις αλλά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *