Κ. Παπανάτσιου: Το 80% του συνόλου των επαγγελματιών θα πληρώσουν λιγότερο φόρο

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν πλήρως και θα απογοητευτεί η αντιπολίτευση γιατί η καταστροφή που προβλέπει δεν θα έρθει, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια.
Αναφερόμενη στο «βασικό φορολογικό μέτρο με αρνητική συνέπεια για τους πολίτες που είναι αντίθετο στη στρατηγική της κυβέρνησης» δηλ. στη μείωση του αφορολόγητου, η Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2020 και θα εκκαθαριστεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021.

«Έχετε θράσος οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μιλάτε για το αφορολόγητο που χάθηκε το 2013 για να μειωθεί κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες ο ανώτατος συντελεστής για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Υπάρχει μνήμη σε αυτή τη χώρα», είπε η υφυπουργός.
Είπε επίσης ότι με το φορολογικό σύστημα που έφερε πέρυσι η κυβέρνηση ακόμη και με το συνδυασμό των μέτρων και αντιμέτρων που θα ισχύσουν από το 2020, οι επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 20.000 θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με ό,τι πλήρωναν με το σύστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και αυτοί είναι τουλάχιστον το 80% του συνόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γρίφοι για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα

Για του… χρόνου μεταφέρονται τα νομοσχέδια για το περιουσιολόγιο και τα αδήλωτα εισοδήματα. Πώς στήνεται το πλαίσιο για το αφορολόγητο μέσω πλαστικού χρήματος. Η «εμπλοκή» με τον ακατάσχετο λογαριασμό και τις χρεώσεις των τραπεζών. Που μπαίνει ο πήχης για τους φορολογούμενους. Στα χαρτιά φαίνεται να μένουν τουλάχιστον έως το τέλος[…]

Περισσότερα »

«Τσουνάμι» οι οφειλές σε εφορία -Αγγίζουν τα 66 δισ. ευρώ

Τρομακτικός είναι ο όγκος παλιών και νέων οφειλών από υποχρεώσεις προς την εφορία, καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου τετραμήνου αγγίζουν τα 66 δισ ευρώ. Με δεδομένο, δε, ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει ο κύκλος των φετινών υποχρεώσεων από το φόρο εισοδήματος και από το νέο φόρο ακινήτων- που θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *