Ναύλωση άνευ αδείας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Μαρίνα Ζέας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων  σκαφών αναψυχής.

Στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που γίνονται καθημερινά, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες του Σαββάτου, κατά την διενέργεια ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας, η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης του Ιστιοφόρου “CATAYA” σημαίας Αυστρίας, από την οποία προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια,  χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο  άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Το “CATAYA” είχε εκναυλωθεί έναντι 4.900 ευρώ, από 9 αλλοδαπούς υπηκόους, για το χρονικό διάστημα από 17/06/2017 έως 24/06/2017. Στο ναυλοσύμφωνο αναφερόταν ως λιμένας επιβίβασης και τελικός λιμένας αποβίβασης η Μαρίνα Ζέας.

Επιπλέον κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 9 ναυλοσύμφωνα, για το χρονικό διάστημα από 30/06/2017 έως 03/10/2017, έναντι του συνολικού ποσού 59.440 ευρώ, όπου ο τόπος παράδοσης και επαναπαράδοσης του εν λόγω σκάφους, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια.

Από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΛΜΕ: “Προβλέπεται αλλαγή του τρόπου εξέτασης των μαθητών”

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Κατά των προαγωγικών εξετάσεων από την Ά στη ΄Β Λυκείου καθώς και της «Τράπεζας Θεμάτων» τάσσεται η ΟΛΜΕ, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο να μην εφαρμόσει τον σχετικό νόμο, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από εφέτος, αλλά να προχωρήσει στην ακύρωσή του. Ο γγ της ΟΛΜΕ[…]

Περισσότερα »

Εορτάστηκε στον Πειραιά η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στον Πειραιά η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, η ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Στο επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Καστέλας, ο οποίος φιλοξενεί από τις 4 Σεπτεμβρίου τεμάχιο Τιμίου Ξύλου εκ του Ζωοποιού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *