Ν. Μανεσιώτης: Στο τέλος του 2020 η νέα αγορά τροφίμων στον Πειραιά

Tης Κωνσταντίνας Πετούση

Μία σύγχρονη και μοντέρνα αγορά τροφίμων, στο παλιό αμαξοστάσιο των πράσινων λεωφορείων στην πλατεία Ιπποδαμείας, σχεδιάζουν οι φορείς του Πειραιά, η οποία -όπως εκτιμούν- θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών αλλά και τουριστών.

«Δεν γίνεται μία πόλη-λιμάνι να μην έχει δική της ψαραγορά ή μια αγορά τροφίμων που να λειτουργεί με νέους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας» τόνισε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης.

Όσον αφορά την παραχώρηση του χώρου (4 στρέμματα στεγασμένος χώρος και 3 στρέμματα αύλειος χώρος) σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη, απαιτείται η καταπόνηση μελέτης ή να επικαιροποιηθεί παλαιότερη μελέτη του ΕΣΠ, προκειμένου να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του έργου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εν λόγω αγορά μπορεί να κρατήσει τον τοπικό της χαρακτήρα, αφού είναι μια επένδυση που δεν απαιτεί μεγάλα κεφάλαια επομένως μπορεί να διατεθεί και από την Περιφέρεια.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μανεσιώτης εκτίμησε ότι μπορεί να υλοποιηθεί στο τέλος του 2020, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό στην πόλη μας. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας που είχαν χθες ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος ΕΒΕΠ-ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόσυρση της διάταξης για την προσχολική αγωγή ζητά η ΚΕΔΕ

Να αποσυρθεί έστω και αυτή την ύστατη στιγμή η διάταξη του υπουργείου παιδείας που προβλέπει την ένταξη στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων χρονών, ζητά η Κεντρική

Περισσότερα »

Graffiti στο κτίριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με graffiti της εικαστικής αισθητικής παρέμβασης στο κτίριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά, από την ομάδα καλλιτεχνών με την επωνυμία “UrbanAct” μη κερδοσκοπικού φορέα, με συντονιστή τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, που είναι γνωστή από τα έργα της σε δημόσιους χώρους και τα σχολικά κτίρια. Πρόκειται για τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *