Στα ύψη η διαμάχη Παναγιώτη Αβραμίδη – Μαρίας Σταθάκη

Συνεχίζεται με περισσότερο αιχμηρές ανακοινώσεις η διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου της ΔΗΡΑΠ Παναγιώτη Αβραμίδη με την επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» Μαρία Σταθάκη όπου πλέον οι ανακοινώσεις από την πλευρά της Μαρίας Σταθάκη φέρουν την υπογραφή του «Λιμανιού της Αγωνίας».

Χαρακτηριστικό της έντασης των δύο πλευρών είναι πως στην ανακοίνωση του «Λιμανιού» με ημερομηνία 4/7 τονίζεται ότι  «…έχουμε παρακολουθήσει τη σχεδόν ισόβια εγκατάσταση σου στις δημοτικές εξουσίες που με συνέπεια υπηρέτησες. Νομίζαμε ότι είχε αποσυρθεί το όνομά σου, μετά την ηχηρή απουσία σου από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα, αλλά κάναμε λάθος. Επανήλθες πάλι με «όραμα» για την πόλη».

Ενώ -αντίστοιχου σκληρού ύφους- είναι και η απάντηση του Τάκη Αβραμίδη «Δεν επιθυμώ και δεν υπάρχει λόγος να δώσω συνέχεια στις προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι και στις αντισυνταγματικές θεωρίες περί ‘’ισόβιας εγκατάστασης μου σε δημοτικές εξουσίες’’».

Λιμάνι της Αγωνίας «Η επίθεση σου στη Μ. Σταθάκη θεωρούμε ότι στρέφεται εναντίον όλων μας»

Αναλυτικά η δήλωση του «Λιμανιού της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας»:

«Κύριε Τάκη Αβραμίδη,

Επειδή  ο Πειραιάς μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε, δεν χρειάζονται μακροσκελείς δηλώσεις για να εξηγήσουμε την άποψη μας.

Θα το πούμε σε λίγες γραμμές. Ως εκπρόσωποι της δημοτικής κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας»  – αυτήν που χαρακτήρισες με τη «γλαφυρή» σου ατάκα «αυτοαποκαλούμενη προοδευτική αριστερά, που μετουσιώθηκε σε αριστερά της ατάκας και της πνευματικής και ιδεολογικής οκνηρίας» –  έχουμε παρακολουθήσει τη σχεδόν ισόβια εγκατάσταση σου στις δημοτικές εξουσίες που με συνέπεια υπηρέτησες.

Νομίζαμε ότι είχε αποσυρθεί το όνομά σου, μετά την ηχηρή απουσία σου από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα, αλλά κάναμε λάθος. Επανήλθες πάλι με «όραμα» για την πόλη.

Όχι λοιπόν Τάκη Αβραμίδη, δεν μοιραζόμαστε ούτε το ίδιο όραμα για την  πρόοδο, ούτε το ίδιο  πάθος  για τις δημοτικές καρέκλες. Συμπαθούμε τις ατάκες σου, όταν δεν είναι εμπαθείς, αλλά όχι τις προθέσεις σου.

Όσο για την επίθεση σου στη Μαρία Σταθάκη,  θεωρούμε ότι στρέφεται εναντίον όλων μας και θα απαντιέται διαρκώς με πολιτικούς όρους, αλλά και με την καθημερινή μας στάση. Γιατί η επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας, όπως και όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι μάς εκπροσωπούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Αλήθεια, στην παράταξη σας πώς εκδηλώνονται οι δημοκρατικές διαδικασίες»;

Π. Αβραμίδης «Δεν εκλέχτηκα για να αναλώνομαι σε ανούσιες -προσωπικές και μη- πολιτικές αντιπαλότητες».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου της ΔΗΡΑΠ Παναγιώτη Αβραμίδη:

«Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες με τιμούν με την προτίμηση τους και με εκλέγουν  για σχεδόν 20 χρόνια, για να βοηθήσω στο να επιλυθούν μικρά ή  μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Δεν εκλέχτηκα  για να αναλώνομαι  σε ανούσιες -προσωπικές και μη- πολιτικές αντιπαλότητες.

Δεν επιθυμώ και δεν υπάρχει λόγος να δώσω συνέχεια στις προσωπικές επιθέσεις που  δέχομαι και στις αντισυνταγματικές θεωρίες  περί  ‘’ ισόβιας εγκατάστασης μου  σε δημοτικές εξουσίες’’.

Ο δημόσιος βίος όλων μας είναι γνωστός και δίνει από μόνος του τις δικές του απαντήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στο Δήμο Πειραιά

Της Γιώτας Φλώρου… Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (19/12) οι χριστουγεννιάτικες γιορτές του 2ου, 3ου και 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της πόλης μας, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. «Είναι μια ωραία στιγμή να βλέπουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών στις γιορτινές παραστάσεις τους. Είναι μέρα χαράς και χαμόγελου και για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *