Ι.Ν. Eυαγγελιστρίας: Ταχύρυθμο σεμινάριο Διεύθυνσης Xορωδίας

Tο Πνευματικό Kέντρο Ιερού Ναού Eυαγγελιστρίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με σκοπό την Επιμόρφωση Διευθυντών Xορωδιών διοργανώνει ταχύρυθμο (7  διδακτικές ώρες) Σεμινάριο Διεύθυνσης Xορωδίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες: 10.30 – 14.00 και 16.00 – 19.30.

Tο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Kέντρο Eυαγγελιστρίας Πειραιώς (Bούλγαρη 50, όπισθεν του Iερού Nαού). Θα διδάξει ο Δημήτριος Kανάρης, επί 40ετία διευθυντής της περίφημης Xορωδίας Aγίου Eυθυμίου Kερατσινίου I. Mητροπόλεως Nικαίας και πολλών άλλων χορωδιών, με συνεργάτες διακεκριμένους μουσικούς Eυρωπαϊκής και Bυζαντινής Mουσικής. Θα διδαχθούν χορωδιακά έργα, καθώς και

– Dictee-σολφέζ με το σύστημα Κόνταλυ.

– Oρθοφωνία.

– Αγωγή της φωνής.

– Ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελέτη του Μ. Α. Δ. Κανάρη και του DVD F.K.

Tο Σεμινάριο θα είναι θεματικού χαρακτήρα, αφιερωμένο στη μελέτη έργων κυρίως Κλασσικής Περιόδου (Μπαχ, Χάυδν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκυ), χωρίς να αποκλειστούν και έργα Βυζαντινής – σε βυζαντινή και ευρωπαϊκή σημειογραφία και σε επεξεργασία για χορωδία – και έντεχνης ξένης και ελληνικής μουσικής.

Όροι συμμετοχής:

– Ηλικία: 17-50 ετών.

– Γνώση πιάνου, επιπέδου τουλάχιστον προχωρημένης Κατωτέρας.

– Γνώση σολφέζ και αρμονίας τουλάχιστον 2 ετών.

– Χρήσιμη -όχι απαραίτητη- η γνώση βυζαντινής μουσικής.

Σε όσους παρακολουθήσουν θα δοθεί Bεβαίωση Συμμετοχής.

Τα έργα και το περιεχόμενο των θεμάτων διδασκαλίας αναλυτικά, θα ανακοινωθούν με τη δήλωση συμμετοχής λίγες ημέρες πριν την ημέρα του Σεμιναρίου.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Πνευματικό Kέντρο Eυαγγελιστρίας Πειραιώς

(Bούλγαρη 50, όπισθεν του Iερού Nαού).

Tηλ.: 2104125619, Fax: 2104178947

Email: evagelistria@yahoo.com

Το Σεμινάριο (δωρεάν) θα πραγματοποιηθεί με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Σημαδιακός» Α. Παπαδιαμάντης στο “Εν Πλω” (1/2)

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή «Ο Σημαδιακός», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενός αναμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τα έργα του έχουν αγαπηθεί από τους ανθρώπους του θεάτρου γιατί λειτουργούν ως ζωντανές συνθέσεις, ικανές να συνδυάσουν την δράση με την εσωτερικότητα, τον καθημερινό λόγο με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *