Ι.Ν. Eυαγγελιστρίας: Ταχύρυθμο σεμινάριο Διεύθυνσης Xορωδίας

Tο Πνευματικό Kέντρο Ιερού Ναού Eυαγγελιστρίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με σκοπό την Επιμόρφωση Διευθυντών Xορωδιών διοργανώνει ταχύρυθμο (7  διδακτικές ώρες) Σεμινάριο Διεύθυνσης Xορωδίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες: 10.30 – 14.00 και 16.00 – 19.30.

Tο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Kέντρο Eυαγγελιστρίας Πειραιώς (Bούλγαρη 50, όπισθεν του Iερού Nαού). Θα διδάξει ο Δημήτριος Kανάρης, επί 40ετία διευθυντής της περίφημης Xορωδίας Aγίου Eυθυμίου Kερατσινίου I. Mητροπόλεως Nικαίας και πολλών άλλων χορωδιών, με συνεργάτες διακεκριμένους μουσικούς Eυρωπαϊκής και Bυζαντινής Mουσικής. Θα διδαχθούν χορωδιακά έργα, καθώς και

– Dictee-σολφέζ με το σύστημα Κόνταλυ.

– Oρθοφωνία.

– Αγωγή της φωνής.

– Ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη μελέτη του Μ. Α. Δ. Κανάρη και του DVD F.K.

Tο Σεμινάριο θα είναι θεματικού χαρακτήρα, αφιερωμένο στη μελέτη έργων κυρίως Κλασσικής Περιόδου (Μπαχ, Χάυδν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκυ), χωρίς να αποκλειστούν και έργα Βυζαντινής – σε βυζαντινή και ευρωπαϊκή σημειογραφία και σε επεξεργασία για χορωδία – και έντεχνης ξένης και ελληνικής μουσικής.

Όροι συμμετοχής:

– Ηλικία: 17-50 ετών.

– Γνώση πιάνου, επιπέδου τουλάχιστον προχωρημένης Κατωτέρας.

– Γνώση σολφέζ και αρμονίας τουλάχιστον 2 ετών.

– Χρήσιμη -όχι απαραίτητη- η γνώση βυζαντινής μουσικής.

Σε όσους παρακολουθήσουν θα δοθεί Bεβαίωση Συμμετοχής.

Τα έργα και το περιεχόμενο των θεμάτων διδασκαλίας αναλυτικά, θα ανακοινωθούν με τη δήλωση συμμετοχής λίγες ημέρες πριν την ημέρα του Σεμιναρίου.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Πνευματικό Kέντρο Eυαγγελιστρίας Πειραιώς

(Bούλγαρη 50, όπισθεν του Iερού Nαού).

Tηλ.: 2104125619, Fax: 2104178947

Email: evagelistria@yahoo.com

Το Σεμινάριο (δωρεάν) θα πραγματοποιηθεί με υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι “GANG OF FOUR” στην εκπομπή του Δημήτρη Αντωνόπουλου (video)

‘Ενα απο τα πιο επιδραστικά ονόματα όλων των εποχών επιστρέφει στην Αθήνα την Κυριακή 3 Απριλίου. Ο χαρακτηριστικός ήχος των GANG OF FOUR, επηρέασε βέβαια κορυφαίες μπάντες όπως οι REM και οι Red Hot Chili Peppers. Ο Andy Gill, η ψυχή των θρυλικών Βρετανών, μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Αντωνόπουλου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *