Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, που για την διετία 2017 – 2018 είναι αφιερωμένες στην θεματική ‘Πόλ(ε)ις’, διοργανώνει διάλεξη του αρχαιολόγου της ΕΦΑΔΥΑΤ  Γιάννη Συρόπουλου με θέμα: «Εξελισσόμενες Πόλεις: η σχέση μεταξύ Πόλης – Πολίτη – Πολιτιστικής – Κληρονομιάς ».

Κατά την ομιλία θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης του ρόλου των αρχαιολογικών χώρων και των άλλων ειδών έκφρασης της πολιτιστικής κληρονομιάς, (παραδοσιακοί οικισμοί, διατηρητέα κτήρια κλπ), εντός του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος, και της δυναμικής που αναπτύσσεται μεταξύ της Πόλης του πολίτη και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς Χαρ. Τρικούπη 31

Παρασκευή  29 Σεπτεμβρίου  Ώρα 19 : 00  μ.μ (Ελεύθερη συμμετοχή)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» Κρατικό Ιστορικό Μουσείο στη Μόσχα

Στις 15 Νοεμβρίου 2016 στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, το οποίο βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων». Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με Επιστημονική Επιτροπή, στο πλαίσιο του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *