Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόϊ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 στο Τατόϊ. Ο αγώνας αναβιώνει μετά από 35 χρόνια και φέτος το σωματείο “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ” και “DIELPISFORMULA1’, το αφιερώνει στον οδηγό Γιώργο Μοσχού (1944-2011) για τη συνολική του προσφορά στο άθλημα και γενικά στα μηχανοκίνητα σπορ.

Ο Γιώργος Μοσχούς ήταν ένας αληθινός σπόρτσμαν, ένας αθλητής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από το κοινό των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Οδηγός με εξαιρετικό ταλέντο και με μοναδική αίσθηση του ορίου οδήγησης, με θέαμα και ουσία. Διακρίθηκε σε όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες έλαβε μέρος, υπήρξε πολυπρωταθλητής ταχύτητας και ράλι. Έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και ξεχώρισε για την ποιότητα και για το ήθος του.

Γι’ αυτούς τους λόγους το σωματείο αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή αναβίωση του αγώνα στον Γιώργο Μοσχού και επιλέξαμε στιγμιότυπο με το αυτοκίνητό του και τον ίδιο σε δράση από παλαιότερο αγώνα στο Τατόϊ, για να κοσμήσουμε την πρώτη εικονογράφηση του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο από τις 9:00 ως τις 16:00 πρώτα οι ελεύθερες δοκιμές για να στήσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους οδηγοί και μηχανικοί και στη συνέχεια οι χρονομετρημένες δοκιμές για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης των αυτοκινήτων.

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες.

  1. Sport
  2. Τουρισμού (touring)
  3. Formula Saloon
  4. Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
  5. Ενιαίο ΣΟΑΑ
  6. Formula

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλλυ των κατηγοριών Ν-Α-Ε.

Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ.

 H πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Δεκέλεια) είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τα οποία σταθμεύουν σε προκαθορισμένο χώρο του αεροδρομίου, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο αεροδρόμιο, Βόρεια και Νότια από τη λεωφόρο Τατοΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της viva.gr. https://www.viva.gr/tickets/shows/aeroporiki-vasi-tatoiou/tatoi-racing/

Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης). Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Iαπωνική συμμαχία για κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σύμφωνα με έρευνες που έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία, το 89% των αυτοκινήτων έως το 2030 θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επομένως οι Ιάπωνες δεν μπορούν να κάθονται πλέον με σταυρωμένα τα χέρια και να βλέπουν τα turbo των Ευρωπαίων κατασκευαστούν να τους προσπερνάνε…  Έτσι, οι οκτώ κορυφαίοι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων Toyota,[…]

Περισσότερα »

Τι προσέχω όταν κυκλοφορώ στο δρόμο…

Ο καιρός ανοίγει και οι ποδηλάτες πληθαίνουν στους δρόμους ωστόσο αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Γι αυτό είναι σωστό να προσέχουμε τα παρακάτω… Τι προσέχω όταν κυκλοφορώ στο δρόμο… • Ποδηλατώ χρησιμοποιώντας σωστά το οδικό δίκτυο. • Αξιολογώ τον κίνδυνο της περιοχής που ποδηλατώ κάθε στιγμή. • Ποδηλατώ με δεδομένο ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *