Ημερίδα με θέμα… Εφηβεία: “Νέοι εν κινδύνω” Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια

Η εποχή μας έχει την τύχη να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γενιά εφήβων από καταβολής ανθρωπότητας. Η επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται είναι καταλυτική.

Οι έφηβοι ως φυσικοί συλλέκτες εμπειριών είναι επιρρεπείς στο να αναζητούν και να δοκιμάζουν καινούργιες καταστάσεις, να αναλαμβάνουν δράσεις τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν εντός ορίων ασφαλείας ειδικά υπό την επίδραση εξωτερικών πιεστικών παραγόντων (συνομήλικοι, διαδίκτυο).  Οι συμπεριφορές αυτές «αυξημένου ρίσκου» δρουν καθοριστικά και προβληματικά στη διαμόρφωση υγιούς και ασφαλούς πλαισίου το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανωνεται σχετική Ημερίδα στις 15.10  στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου επιδιώκοντας να προστεθεί ένα «δυναμικό λιθαράκι» στη δόμηση ενός συνεκτικού και προφυλακτικού πεδίου, το οποίο θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εφήβων.

Θα συζητηθούν θέματα για την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, τα όρια της ελευθερίας, τους κινδύνους που προκύπτουν από τις «υπερβολές» στην διατροφή, τον αθλητισμό, τους κάθε λογής εθισμούς. Επιπλέον, θα αναλυθεί και ο ρόλος της δικαιοσύνης και της διαμεσολάβησης στην προαγωγή της υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης των εφήβων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Τζανείου, το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανείου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύλλογος ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μαίρη Συνατσάκη στο Κανάλι Ένα 90,4

Η Μαίρη Συνατσάκη στο Κανάλι Ένα στους 90,4 (www.kanaliena). H πολυπράγμων παρουσιάστρια και blogger, που πρωταγωνιστεί στο tribal rock μιούζικαλ HAIR, θα φιλοξενηθεί από τους Νίκο Παπαϊωάννου και Σπύρο Μιχαλόπουλο στη ζωντανή εκπομπή «σε πρώτο ενικό» την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου από τις 17.00 έως τις 19.00.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *