Ημερίδα με θέμα… Εφηβεία: “Νέοι εν κινδύνω” Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια

Η εποχή μας έχει την τύχη να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γενιά εφήβων από καταβολής ανθρωπότητας. Η επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται είναι καταλυτική.

Οι έφηβοι ως φυσικοί συλλέκτες εμπειριών είναι επιρρεπείς στο να αναζητούν και να δοκιμάζουν καινούργιες καταστάσεις, να αναλαμβάνουν δράσεις τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν εντός ορίων ασφαλείας ειδικά υπό την επίδραση εξωτερικών πιεστικών παραγόντων (συνομήλικοι, διαδίκτυο).  Οι συμπεριφορές αυτές «αυξημένου ρίσκου» δρουν καθοριστικά και προβληματικά στη διαμόρφωση υγιούς και ασφαλούς πλαισίου το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανωνεται σχετική Ημερίδα στις 15.10  στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου επιδιώκοντας να προστεθεί ένα «δυναμικό λιθαράκι» στη δόμηση ενός συνεκτικού και προφυλακτικού πεδίου, το οποίο θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εφήβων.

Θα συζητηθούν θέματα για την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, τα όρια της ελευθερίας, τους κινδύνους που προκύπτουν από τις «υπερβολές» στην διατροφή, τον αθλητισμό, τους κάθε λογής εθισμούς. Επιπλέον, θα αναλυθεί και ο ρόλος της δικαιοσύνης και της διαμεσολάβησης στην προαγωγή της υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης των εφήβων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Τζανείου, το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανείου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύλλογος ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τσαλταμπάσης – Ιώβ με σκηνοθέτη τον Γκραουζίνις

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Τον Ιώβ, την βιβλική ενσάρκωση της υπομονής, πρόκειται να υποδυθεί ο ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης που μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει να τον βλέπουμε σε ιδιαίτερα κωμικούς ρόλους όπως για παράδειγμα στους “Τενόρους” που ακόμα και αυτές τις μέρες παρουσιάζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Με αυτό τον μονόλογο,[…]

Περισσότερα »

Το ΥΠΠΟΑ θα επανυποβάλει το τεχνικό δελτίο για την Αμφίπολη

Το πρόγραμμα στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, είναι ένα πολυδιάστατο έργο με σύνθετα τεχνικά δεδομένα, που αναδείχθηκαν κατά την ανασκαφή του στο πρόσφατο παρελθόν. Το ΥΠΠΟΑ υπέβαλε το σχετικό τεχνικό δελτίο με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Κατα τη διενέργεια της αξιολόγησης οι Περιφέρειες, σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *