Ημερίδα με θέμα… Εφηβεία: “Νέοι εν κινδύνω” Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια

Η εποχή μας έχει την τύχη να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γενιά εφήβων από καταβολής ανθρωπότητας. Η επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται είναι καταλυτική.

Οι έφηβοι ως φυσικοί συλλέκτες εμπειριών είναι επιρρεπείς στο να αναζητούν και να δοκιμάζουν καινούργιες καταστάσεις, να αναλαμβάνουν δράσεις τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν εντός ορίων ασφαλείας ειδικά υπό την επίδραση εξωτερικών πιεστικών παραγόντων (συνομήλικοι, διαδίκτυο).  Οι συμπεριφορές αυτές «αυξημένου ρίσκου» δρουν καθοριστικά και προβληματικά στη διαμόρφωση υγιούς και ασφαλούς πλαισίου το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανωνεται σχετική Ημερίδα στις 15.10  στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου επιδιώκοντας να προστεθεί ένα «δυναμικό λιθαράκι» στη δόμηση ενός συνεκτικού και προφυλακτικού πεδίου, το οποίο θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εφήβων.

Θα συζητηθούν θέματα για την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, τα όρια της ελευθερίας, τους κινδύνους που προκύπτουν από τις «υπερβολές» στην διατροφή, τον αθλητισμό, τους κάθε λογής εθισμούς. Επιπλέον, θα αναλυθεί και ο ρόλος της δικαιοσύνης και της διαμεσολάβησης στην προαγωγή της υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης των εφήβων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Τζανείου, το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανείου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύλλογος ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιο τρομακτικοί μπαμπούλες μιλούν ξένες γλώσσες !

Από την catpap…   “Να μου μιλάς στον ενικό, δεν είμαι μπαμπούλας, δεν δαγκώνω” έλεγε ο Βαρουφάκης τον καιρό που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο σε μία από τις καθαρίστριες της σχολής. Αν ήταν, θα ερχόταν δεύτερος, μετά τον μπαμπούλα της…χρεωκοπίας! Πάνω όμως και από τους δυο, υπάρχει ο διάσημος τον τελευταίο[…]

Περισσότερα »

Ημερίδα “Το πρόβλημα της αρετής και του ήθους κατά τον Σωκράτη”

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104), θα πραγματοποιηθεί Φιλοσοφική ημερίδα με θέμα: ¨Το πρόβλημα της αρετής και του ήθους κατά τον Σωκράτη¨ Με αφορμή την έκδοση της φιλοσοφικής επιθεωρήσεως ¨ΣΩΚΡΑΤΗΣ¨ ΟΜΙΛΗΤΕΣ Νιάρχος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδοσίου Ευστράτιος, Αν. Καθηγητής Ιστορίας και φιλοσοφίας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *