Διπλάσιος αριθμός ρευματοκλοπών το 2016 σε σχέση με το 2014

Διπλάσιος αριθμός ρευματοκλοπών εντοπίστηκε από τα συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) το 2016 σε σχέση με το 2014, ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας εφέτος, μέχρι στιγμής είναι δεκαπλάσιες σε σύγκριση με το 2015. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ελέγχων που γίνονται είτε στοχευμένα είτε τυχαία, έχει αυξηθεί σε 800.000 το χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ φέρεται να εγκαλεί τον Διαχειριστή για πλημμελείς ελέγχους ως προς το φαινόμενο των ρευματοκλοπών.

Συγκεκριμένα, το 2016 εντοπίσθηκαν 11.528 ρευματοκλοπές έναντι 6.650 το 2014 ενώ οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εφέτος, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα είναι 2.971 έναντι 324 το 2015.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ η αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεων της Εταιρίας αντανακλάται εναργώς στα στοιχεία του πλήθους των κατ’ έτος εντοπισμένων ρευματοκλοπών, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση», αναφέρει ο Διαχειριστής. Σημειώνει εξάλλου το νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των ρευματοκλοπών, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ στο οποίο συνέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να συμβάλει στην ανάσχεση του φαινομένου της ρευματοκλοπής. Κατά τον Διαχειριστή, το κόστος της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Τέλος, για την πιθανή εμπλοκή συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, η Εταιρία διευκρινίζει ότι «διερευνά κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος υπαλλήλων της ή υπαλλήλων εργολάβων της και, εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, λαμβάνει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα κατά πάγια τακτική της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρδίτσα: Σκότωσε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του

Ένας 54χρονος άντρας από χωριό του νομού Καρδίτσας σκότωσε την 51χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια έτρεξε στο γείτονα για να του πει να φωνάξει την αστυνομία! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikalanews.gr, λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακή, ο δράστης πήγε στο γειτονικό σπίτι της[…]

Περισσότερα »

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι “κόφτες” που μείωσαν το επίδομα

Το ενδεχόμενο να του γυρίσει «μπούμερανγκ» η καταβολή του συνόλου του επιδόματος θέρμανσης μέσα στο 2019 επιχειρεί να αποκλείσει το υπουργείο οικονομικών με τον κ. Σταϊκούρα να προαναγγέλλει από χθες «δεύτερη δόση» για τις αρχές του 2020. Ο πρώτος μεγάλος φόβος είναι να υπάρξουν δικαιούχοι ειδικά σε ορεινούς δήμους με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *