Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ και Αντιπ. Πειραιά για τα προβλήματα του όρους Αιγάλεω

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και πραγματοποίησε από κοινού με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου πολύωρη αυτοψία στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ φωσφογύψου και στην ευρύτερη περιοχή.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι είναι ανάγκη να υλοποιηθεί η 4η και τελευταία φάση του ΧΑΔΑ τόσο για την προστασία της υγείας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, όσο και για τη σταθερότητα του ίδιου του έργου.

Κατά την αυτοψία αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές της περιοχής από την έλλειψη αντιπλημμυρικού έργου ανάντη της Λ. Σχιστού. Τα προβλήματα προέρχονται από τις εκτεταμένες εναποθέσεις μπαζών που έχουν οδηγήσει στο πρόσφατο παρελθόν ακόμα και στη διακοπή της κυκλοφορίας της Λεωφ. Σχιστού, μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το αντιπλημμυρικό έργο ανάντη της Λεωφ. Σχιστού, είναι έργο που ξεφεύγει της αρμοδιότητας της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και δύναται να υλοποιηθεί μόνο από την Περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης που συμμετείχε στην αυτοψία δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, τόσο για την περιοχή, όσο και για το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ. Το αντιπλημμυρικό έργο προστασίας της Λεωφ. Σχιστού, είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει και χαίρομαι που υπάρχει κοινή διαπίστωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο εκπρόσωπος της Ύπ. Αρμοστείας του ΟΗΕ για το προσφυγικό στην ΚΕΔΕ

Τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά και στην ενσωμάτωση των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Philippe Leclerc. Κατά τη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ύπατης[…]

Περισσότερα »

Εκδήλωση για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού

Της Δέσποινας Φίκαρη… Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 στο Αντιτορπιλικό “Βέλος”- Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα Φλοίσβου. Την σημασία του Κινήματος του Ναυτικού και της ιστορίας του ΒΕΛΟΥΣ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *