Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ…

Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία  για την τροποποίηση του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι τις 8 το βράδυ, η ψηφοφορία των μελών – μετόχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης του φορέα που καλούνται να αποφασίσουν ΝΑΙ η ΟΧΙ στην τροποποίηση του καταστατικού.

Για να εγκριθεί η τροπολογία απαιτείται απαρτία του 50% και τα 3/4 των μελών να έχουν ψηφίσει ΝΑΙ.

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας:

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία διευρύνεται ο κύκλος των υπαγόμενων στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στην επικουρική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική – νοσοκομειακή περίθαλψη υπάγονται, πέρα από τα μέλη των προβλεπομένων Ενώσεων, όλοι οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και οι μισθωτοί σε πρακτορεία ειδήσεων και γραφεία τύπου, με εξαίρεση όσους υπάγονται στην επικουρική ασφάλιση των αλληλοβοηθητικών σωματείων με την επωνυμία «Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας» (Ε.Τ.Α.Σ.) και «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων» (Τ.Ε.Α.Σ.) καθώς και οι ιδιοκτήτες, εταίροι, μέτοχοι των εν λόγω επιχειρήσεων και έως δύο φυσικά πρόσωπα ανά μέσο. Στην ασφάλιση για εφάπαξ παροχή υπάγονται όσοι ήταν ήδη ασφαλισμένα στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π ή σε κλάδο πρόνοιας άλλου φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης.

  • Προβλέπονται οι ασφαλιστικές εισφορές για επικουρική ασφάλιση (3,5% ασφαλισμένου και 3,5% εργοδότη), για ασφάλιση υγείας (2,55% ασφαλισμένου και 4,55% εργοδότη) και για ασφάλιση πρόνοιας (1% επί των πάσης φύσεως τακτικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου).
  • Επανακαθορίζονται τα έσοδα του Οργανισμού, στα οποία περιλαμβάνονται, πέρα από τις προαναφερόμενες εισφορές, και εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών κάθε επιχείρησης, κατά το μέρος που προέρχεται από αμιγή δραστηριότητα επιχείρησης ή εκμετάλλευσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στους οκτώ κατηγορούμενους για τη φονική συμπλοκή στο Καλοχώρι

Ποινή φυλάκισης ενός έτους,  με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε καθέναν από τους οκτώ νεαρούς κατηγορούμενους για τη συμπλοκή τής περασμένης Κυριακής στο Καλοχώρι, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 22χρονος. Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για το αδίκημα της συμπλοκής, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Κατά της επιβληθείσας ποινής,[…]

Περισσότερα »

Καιρός: Βελτιώνεται το σκηνικό, αλλά οι βροχές… βροχές!

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν. Εξασθένηση των βορείων ανέμων σε 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με την ίδια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *